Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Recherche Regio Midden en RBT Paramaribo houden overvallers en helers aan

Geplaatst

op

door

Rechercheurs van de regio’s Midden bijgestaan door  het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) hebben op maandag 4 november vier verdachten aangehouden in verband met een geval van diefstal door middel van geweldpleging.
Op klaarlichte dag is een vrouw op die bewuste maandag in haar woning overvallen door de 51-jarige Kenneth M. alias Bomba en zijn kompaan de 32-jarige Gerron M. Deze criminelen hebben daarbij sieraden en een geldbedrag buit gemaakt.
Tijdens een gezamenlijke onderzoek  zijn Kenneth M. en Gerron M. in beeld gebracht. Enkele uren na de overval werden zij aangehouden. Intussen was een deel van de buit al in handen gekomen van twee helers. Met name de bij de politie welbekende heler Delvano, P. alias Lopez oud 32 jaar en de 56-jarige heler Naraindath, M.
De politie heeft een groot deel van de buit teruggevonden op de overvallers en de helers. Uit onderzoek is gebleken dat het vuistvuurwapen een gaspistool is.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn Kenneth, M. alias Bomba, Gerron, M. en Delvano, P. alias Lopez in verzekering gesteld. Naraindath, M. is na verhoor door de politie heengezonden. De recherche van Regio Midden onderzoekt deze zaak verder.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Natio spelers gehuldigd door bedrijfsleven

Geplaatst

op

door

De nationale senioren selectie van Suriname is dankzei hun prestatie voor het plaatsen in e Gold Cup gehuldigd door verschillende bedrijven. Het gaat onder andere om Telesur, Rudisa Agencies en de Hakrinbank.

Lees verder

Suriname

SZF vergemakkelijkt diensten met mobiele app

Geplaatst

op

door

De Stichting Staatsziekenfonds (SZF) vergemakkelijkt de toegang tot haar diensten voor het publiek. Het SZF heeft daartoe op vrijdag 15 november de mobiele app SZF Connect gelanceerd. Volgens Claudine Amattabri, hoofd Project Management van het SZF, is de app ontwikkeld om haar cliënten en de samenleving beter te voorzien en om de diensten te vergemakkelijken. Ze zegt dat er hard is gewerkt aan het ontwikkeling van de applicatie.

Medewerkers hebben zich in de afgelopen twee weken reeds wegwijs kunnen maken in de applicatie, maar voor het groter publiek is het compleet nieuw. SZF Connect is ontwikkeld voor SZF-verzekerden en niet SZF-verzekerden. Met de app heeft de gebruiker toegang tot diverse services van het ziekenfonds. Men kan inloggen als gastgebruiker of met een SZF-id.

Amattabri verduidelijkt dat er reeds een mobiele app van het SZF was, maar dat SZf Connect geheel anders is. Met de applicatie kunnen gebruikers de laatste nieuwtjes van het SZF volgen. Men heeft toegang tot de SZF-geneesmiddelenklapper en indien er wordt ingelogd met de SZF-id, ontvangt men persoonlijke berichten, notificaties betreffende het verzekeringsplan en algemene informatie, omtrent verzekeringsplannen die het SZF te bieden heeft. Ook kan de gebruiker op de app ook de wachtdienstregeling die elke vrijdag wordt geüpload, halen en navigeren naar alle huisartsen en apotheken. Middels de navigatie functie krijgt men de kortste route naar een huisarts of een apotheek. Verder biedt de app ook toegang tot de SZF-premietabel en alle contactinformatie van het SZF, waaronder de SZF-units, SZF-kantoren en -apotheken.

Aan het tot stand komen van de app hebben medewerkers van diverse afdelingen meegewerkt, waaronder de afdelingen Informatie Technologie, Declaratie, Voorlichting/Klanten Service, Projectmanagement en directieleden die ook nauw betrokken waren in het proces. De app kan via App Store en Play Store gedownload worden.

Lees verder

Meest gelezen

X