donderdag 18 april 2024
29 C
Paramaribo
9.3 C
Amsterdam
3
(4)

Recente ontwikkelingen Suriname besproken in Washington DC

lees ook ...

Feestelijke opening van nieuw logeergebouw in Poeketie, Sipa...

Het dorp Poeketie in Sipaliwini verwelkomt met vreugde het nieuwe logeergebouw dat recent in gebruik is genomen. Onder grote publieke belangstelling werd op het naambord onthuld door waarnemend presid...

De secretaris-generaal van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS), Luis Almagro, is door minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) op de hoogte gesteld van de recente ontwikkelingen in Suriname. De meeting heeft 22 februari 2023 plaatsgevonden op het hoofdkantoor van de OAS in Washington DC.

Gedurende deze meeting werden de recente ontwikkelingen van dit halfrond besproken evenals de specifieke uitdagingen die er in Suriname zijn. De OAS-leider merkte op dat de regering van Suriname deze uitdagingen onderkende en sprak waardering uit over haar inzet voor dialoog en democratie toe, evenals de vreedzame oplossing van conflicten.

Almagro en Ramdin benadrukten ook de steun van de Caribische Gemeenschap (Caricom) bij het zoeken naar oplossingen voor de crisis in Haïti, evenals de positieve evolutie die tot stand is gekomen door middel van dialoog, met de steun van de internationale gemeenschap. De secretaris-generaal Almagro zei dat de organisatie de steun van Caricom bij deze inspanning erkent en toejuicht. Op dezelfde dag heeft de minister eveneens een meeting gehad met de Chair of the OAS Permanent Council, ambassadeur Spencer Phillips, permanente vertegenwoordiger bij de OAS.

Daarnaast is er een ontmoeting geweest met Ilan Goldfajn, president van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB), waarbij eveneens recente ontwikkelingen werden besproken alsook financiële assistentie aan Suriname.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

15 REACTIES

15 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRecente ontwikkelingen Suriname besproken in Washington DC