vrijdag 9 december 2022
25 C
Paramaribo
-0.7 C
Amsterdam
4
(3)

Reactie Vice President op stiekeme oprichting New Surfin N.V

lees ook ...

Training daverzameling voor LVV-voorlichters Groningen

Op het ressortkantoor van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) te Groningen, Saramacca, is opnieuw een dataverzameling training verzorgd aan voorlichters en personeel dat zich bezig...

De Vicepresident van Suriname Ronnie Brunswijk die uiteraard door de geheimzinnige oprichting van het Investeringsinstituut New Surfin N.V. in verlegenheid is gebracht heeft hierover een statement uit doen gaan die hieronder staat.

“De oprichting van New Surfin NV is recentelijk besproken binnen de regering. Voor de gemeenschap moet het wel duidelijk zijn dat ik van niks op de hoogte was. Nadat de oprichting van New Surfin NV via de media bekend werd, heb ik opheldering gevraagd aan de president. Hij heeft mij uitgelegd dat de NV kapitaal moet aantrekken. De oprichters hebben zeker niet de juiste wegen bewandeld. Bij de oprichting van een Staatsonderneming zijn er duidelijke regels die in acht genomen moeten worden. Zo moet er eerst in de Raad van Ministers vergadering een besluit worden genomen, waarna een missive uitrolt. Nadat er een missive is uitgerold geeft de president een machtiging om een NV op te richten. De gedachte achter het oprichten van de NV is op zich geen slecht idee, maar het is belangrijk dat wij als regering altijd op één lijn staan. Ik zie de noodzaak voor het oprichten van deze NV wel in. Intussen zijn juristen al bezig na te gaan welke wegen de regering moet bewandelen om zaken te corrigeren.” Tot zover de statement  van de Vicepresident.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

11 REACTIES

11 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameReactie Vice President op stiekeme oprichting New Surfin N.V