donderdag 8 december 2022
30.2 C
Paramaribo
2.4 C
Amsterdam
3.7
(3)

Reactie ministerie EZ op bericht ‘Verhoogde Brandstofprijzen’

lees ook ...

Financiën maakt SRD 247.000 over voor ZON thuiszorg

Het ministerie van Financiën en Planning heeft SRD 247.000 overgemaakt aan ZON thuiszorg. Het betreft de eerste tranche  en een achterstallige betaling over de maand oktober 2022. Eerder had het thuis...

Het online nieuwsplatform GFC nieuws heeft op 29 december gepubliceerd dat er vanaf 30 december nieuwe brandstofprijzen  gelden vanwege het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ). Het ministerie van EZ reageert als volgt op het artikel.

Zoals reeds bekend bij de samenleving, worden de pompprijzen in Suriname per aanvoer per oliemaatschappij vastgesteld, volgens een bepaald rekenmodel. Tot op heden wordt bij deze berekening de officiële koers van de Centrale Bank van Suriname, SRD 14.29 voor 1 US-dollar, gehanteerd. Tevens is de in augustus 2020 vastgestelde nieuwe government take ongewijzigd. De vaststelling van de prijzen is onderhevig aan de wereldmarktprijs van olie. De ontwikkeling van de pompprijzen in Suriname wordt nauwlettend bijgehouden door het ministerie.

Met het bovenstaande geeft het ministerie zo te zien aan dat eventueel verhoogde prijzen van brandstof niet van het ministerie afkomstig zijn.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameReactie ministerie EZ op bericht 'Verhoogde Brandstofprijzen'