vrijdag 5 maart 2021
25.6C
Paramaribo
1.1C
Amsterdam
3.7
(3)

Reactie ministerie EZ op bericht ‘Verhoogde Brandstofprijzen’

lees ook ...

Jongedame verwondt zichzelf met scherp voorwerp

Een19-jarige dame heeft gisteravond geprobeerd met een scherp voorwerp de hand aan zichzelf te slaan. Zij sneed haar pols met een scherp voorwerp door, waarna onmiddellijk daarna, de politie van Livor...

Het online nieuwsplatform GFC nieuws heeft op 29 december gepubliceerd dat er vanaf 30 december nieuwe brandstofprijzen gelden vanwege het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ). Het ministerie van EZ reageert als volgt op het artikel.

Zoals reeds bekend bij de samenleving, worden de pompprijzen in Suriname per aanvoer per oliemaatschappij vastgesteld, volgens een bepaald rekenmodel. Tot op heden wordt bij deze berekening de officiële koers van de Centrale Bank van Suriname, SRD 14.29 voor 1 US-dollar, gehanteerd. Tevens is de in augustus 2020 vastgestelde nieuwe government take ongewijzigd. De vaststelling van de prijzen is onderhevig aan de wereldmarktprijs van olie. De ontwikkeling van de pompprijzen in Suriname wordt nauwlettend bijgehouden door het ministerie.

Met het bovenstaande geeft het ministerie zo te zien aan dat eventueel verhoogde prijzen van brandstof niet van het ministerie afkomstig zijn.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameReactie ministerie EZ op bericht 'Verhoogde Brandstofprijzen'