Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

RBT schort actie op

Geplaatst

op

door

Het Regio Bijstandsteam (RBT) heeft pert direct hunactie opgeschort. Dit is naar aanleidjng van het feit dat er gesprekken zijngeweest tussen de politie bond en de minister van Justitie en Politie StuartGetrouw. Volgens het Nationaal Informatie Instituut,NII  gaat om de scheiding der machten en een iedermoet zich onderwerpen aan de wet, wordt meegedeeld. 

Het gesprek tussen deminister en het bestuur van de SPB is constructief verlopen. De minister had opinstructie van president Desi Bouterse deze kwestie besproken met de bond. Ditonderhoud heeft vrijdag plaatsgevonden. Het bestuur van de SPB had naaraanleiding van de inverzekeringstelling van drie leden van RBT een briefgeschreven aan de president om ontvangen te worden. De president heeft deminister gevraagd om deze kwestie af te handelen op basis van de gegeveninstructies. 

De speciale eenheid RBTdient per direct wederom met zijn werk aan te vangen om de bijdrage te leverenaan de handhaving van de interne veiligheid.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Veroorzaker aanrijding laat slachtoffers in hulpeloze toestand achter

Geplaatst

op

door

De politie van de verkeersunit van Regio Midden kreeg in de vroege ochtend van zondag 12 mei melding van het Command Center, dat een auto twee voetgangers aan de Kwattaweg had aangereden.

De wetsdienaren gingen naar de opgegeven locatie en troffen de slachtoffers ter plaatse aan. De slachtoffers waren de 48-jarige Mukesh, J. en de 50-jarige Sharmiladebie, T. Zij verklaarden dat terwijl zij de straat overstaken zij door een blauw gelakte personenauto zijn aangereden. Dat de autobestuurder na de aanrijding is door gereden. De slachtoffers werden per ontboden ambulance overgebracht naar de afdeling Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis om medisch behandeld te worden.
Twee dagen na de aanrijding meldde de 24-jarige autobestuurder zich aan bij de politie. Het betreft in deze de 24- jarige Armand, E. Armand verklaarde verder dat hij de auto gesloopt had en de autozittingen verbrand had om bewijsmateriaal weg te maken.

Op zijn aanwijzing werd de locatie aangedaan waar hij de losse delen van de auto verstopt had. In het belang van het onderzoek zijn de losse delen van de auto door de politie in beslag genomen. Na overleg met het Openbaar Ministerie is Armand, E. hangende het onderzoek in verzekering gesteld door de politie. Armand is niet in het bezit van een rijbewijs.

Lees verder

Suriname

Verdachte aangehouden bij een “road-block” van de politie

Geplaatst

op

door

Rechercheurs van de afdeling Narcotica Brigade,bijgestaan door andere collegae, hebben tijdens een al geheleveiligheidscontrole, op zaterdag 4 mei in het district Brokopondo een voertuigbestuurdertot stoppen gesommeerd.

Daarbij is de 26-jarige meerijder Mugabe, A.aangehouden, nadat op hem verschillende drugssoorten zijn aangetroffen en inbeslag genomen.

Volgens verklaring van Mugabe is hij drugsgebruiker.Hij is hangende het onderzoek in verzekering gesteld.

Lees verder

Meest gelezen