dinsdag 7 februari 2023
26.3 C
Paramaribo
0.3 C
Amsterdam
0
(0)

Ravaksur heeft spoedonderhoud met president Santokhi over prijsontwikkeling

lees ook ...

Winkel in ressort Latour gesloten vanwege onhygiënische situ...

Tijdens controlewerkzaamheden van de Economische Controle Dienst (ECD) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) in het ressort Latour is een winkel di...

De Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur) heeft zaterdag spoedoverleg gehad met president Chandrikapersad Santokhi. Zij hebben onder andere gesproken over de koers- en prijsontwikkelingen die hun ernstige zorgen baren. “Wat er jaren fout is gegaan kunnen wij niet binnen een gesprek oplossen. Het is een proces. Wij willen er nog meer bij betrokken worden om te werken aan een situatie die voor iedereen leefbaar of draagbaar is,” zegt Errol Snijders.

Hij is voorzitter van De Moederbond en lid van het presidium van de Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur). Het presidium van Ravaksur heeft zich op 10 december 2022 samen met een regeringsdelegatie onder leiding van de president gebogen over brandende vraagstukken. De directe aanleidingen voor dit onderhoud zijn de koersontwikkeling en de ontwikkelingen op het prijzenfront die directe gevolgen hebben op de samenleving.

“Ze baren de vakbeweging ernstige zorgen. Wij zijn bezorgd over de situatie waarin wij terecht zijn gekomen. Zeker onze achterban. Je kan zeggen de hele Surinaamse samenleving.” De vakbondsleider zegt dat er onder andere is gesproken over financiële, sociale en economische zaken.

Ook politiek-bestuurlijke zaken zijn aan de orde gekomen, “Het is heel belangrijk. Alles valt en staat met de politiek en het politiek bestuurlijke. Daarover hebben wij ook vrij en open gesproken”, zei Snijders. Hij merkte verder op dat ook de situatie binnen het onderwijs en de gezondheidszorg besproken is met het staatshoofd.

“Wij vragen dat er meer controle komt op de zaken die ervoor zorgen dat het heel erg ondragelijk wordt voor burgers.” De vakbondsman gaf verder aan dat zaken verder uitgewerkt moeten worden. Hij vond het daarom prematuur om zaken met diepgang te belichten. Komende week komen partijen in het tripartiet overleg wederom met elkaar in contact. Dan zullen zij zich buigen over oplossingsmodellen, zegt Snijders.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRavaksur heeft spoedonderhoud met president Santokhi over prijsontwikkeling