zaterdag 1 april 2023
24.4 C
Paramaribo
10.7 C
Amsterdam
0
(0)

Ravaksur en regering onderhandelen over eisenpakket

lees ook ...

Werkgroep voor ontwikkeling Para geïnstalleerd

President Chandrikapersad Santokhi heeft op 23 maart een werkgroep geïnstalleerd om het district Para duurzaam en structureel te gaan ontwikkelen. Deze installatie heeft plaatsgevonden op het Kabinet ...

Het ultimatum, dat Ravaksur aan de regering had gegeven verloopt  maandag. Op die dag zal de president de vakbeweging ontvangen om te onderhandelen over het eisenpakket, dat ingediend was bij de regering. Andere bonden hebben hierin ook een bijdrage geleverd.

Ravaksur zal zaterdag de bespreking met de regering voorbereiden. Er is in het eisenpakket alvast gevraagd om een loonronde van 85% aan alle landsdienaren, en  gelijkgestelden, gebaseerd op een inflatiecorrectie van 75% over januari 2020 tot en met april 2021, alsook een koopkrachtversterking van 10%. De loonronde start op 1 januari 2021.

Men eist ook belastingverlichtende maatregelen, en aanhouding van de omzetbelasting, die in oktober ingaat. Bijstellen van de pensioenen van landsdienaren en aan hen gelijkgestelden acht men ook nodig

C-47 vindt dat er teveel wordt geïmporteerd, in vergelijking met de inkomsten van het land. Er hoort ruimte geschapen te worden voor import vervangende productie, zodat klein ondernemerschap kan worden gestimuleerd.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRavaksur en regering onderhandelen over eisenpakket