woensdag 24 april 2024
32 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
5
(1)

Rastafari federatie met landbouwproblemen bij VP

lees ook ...

Minister Dasai weerlegt zorgen over ecologische impact klein...

Minister Marciano Dasai van Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM) weerlegt de bewering dat de ongecontroleerde kleinschalige goudsector een potentiële ecologische ramp in Suriname veroorzaakt. Volgens ...

Het dagelijks bestuur van de Rastafarian federatie Suriname heeft op woensdag 17 mei jongstleden tijdens een bezoek aan Vice-President (VP) Ronnie Brunswijk de pijnpunten aan de VP bekend gemaakt waarvan zij hinder ondervinden binnen hun landbouwproject in het district Para, omgeving Zanderij.

Voorzitter Saskia Kontino en ondervoorzitter tevens woordvoerder Asaimi Danilo, hebben tijdens het onderhoudt met VP Brunswijk naar voren gebracht dat de federatie nog steeds geen eigendomstitel heeft op de 27 hectaren grond die zij twee jaar terug hebben aan-gevraagd. Dit zorgt voor stagnatie in de voortzetting en verdere ontwikkeling van het landbouwproject. Verder kunnen zij vanwege een tekort aan financiële middelen niet optimaal voorzien in landbouwmateriaal en nodige transport.

Vice-President (VP) Ronnie Brunswijk gaf aan zeer onder de indruk te zijn van datgene wat de federatie vooralsnog heeft kunnen bewerkstelligen. Hij vroeg de voorzitter hem te voorzien van een kopie van hun grondaanvraag om dit verder te geleiden naar de minister van Grondbeleid en Bosbeheer, Dinotha Vorswijk, voor spoedige behandeling. Voor de aanschaf van een eigen transportmiddel gaf de VP de organisatie een geldbedrag van 500 euro

Voor ondersteuning met landbouwmateriaal werd de minister van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV), Praglad Sewdien, erbij gehaald. Na het aanhoren van de noodkreet van de Rastafarian federatie gaf de bewindsman aan hen het contactnummer van de directeur van LVV, Soedeshchand Jairam, aangaf dat zij daar terecht kunnen voor plantmateriaal en de nodige ondersteuning.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRastafari federatie met landbouwproblemen bij VP