Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Rasoelbaks: ik ben tevreden over overleg met Nederlandse ambtelijke delegatie

Geplaatst

op

Hofvanjustitie Logo

“Ik ben tevreden over het overleg met de ambtelijke delegatie uit Nederland”. Dit heeft de waarnemend president van het Hof van Justitie, Iwan Rasoelbaks aangegeven. Het Hof geeft aan dat het beleidsplan 2020- 2025 is besproken tijdens het overleg. Ook heeft de Nederlandse gesprekspartner beloofd om faciliterend op te zullen treden waar dat nodig is.

Al sinds 2008 kent het Hof een samenwerking met de Nederlandse Raad voor de Rechtspraak. Nu er al verschillende gesprekken zijn gevoerd is duidelijk naar voren gekomen dat de volle medewerking van de Nederlandse raad verwacht kan worden.

Het Hof start volgend jaar met twee nieuwe projecten. Hieronder vallen het nieuwe project: comparitie na antwoord en het project wegschrijven van achterstanden in de civiele sector.

-Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nederland

Frederik Herman Fitz- James wordt zaterdag begraven

Geplaatst

op

2vu0joerxci

Frederik Herman Fitz- James wordt op zaterdag 28 november 2020 begraven. De uitvaart vindt deze week plaats.

De plechtigheid zal voorafgaand aan de begrafenis in besloten kring plaatsevinden vanwege de coronamaatregelen.

De plechtigheid zal live te volgen zijn voor belangstellenden. In de aula van uitvaartcentrum Gotzee Dela, zal er op vrijdag 27 november gelegenheid zijn tot het nemen van afscheid. Fred overleed vorige week op 72- jarige leeftijd.

Culturu.com

Lees verder

Nederland

45 jaar onafhankelijkheid Suriname: Wan Pipel opnieuw in Filmhuis Den Haag

Geplaatst

op

Buitenkantpandavond Nieuw 2 1680x1120

In verband met 45 jaar staatkundig onafhankelijkheid van Suriname zal het Filmhuis Den Haag de Surinaamse film “Wan Pipel” vertonen. Als speciale gast zal oud- minister Jan Pronk aanwezig zijn. Suriname viert op woensdag 25 november 2020 haar onafhankelijkheid. Veel buitenlandse gasten zijn hiervoor uitgenodigd voor de viering op het Onafhankelijkheid plein.

Jan Pronk die laatstelijk is uitgekomen met een nieuw boek, verteld in een interview zijn betrokkenheid bij het beleid van Nederland inzake Suriname. De film “Wan Pipel” zal tot eind december van dit jaar in het filmhuis te zien zijn.

Ook zal “Wan Pipel” op de PICL te zien zijn op 25 november.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen