vrijdag 29 september 2023
27.1 C
Paramaribo
18.4 C
Amsterdam
5
(1)

Rapport wet huiselijk geweld ingdiend bij DNA

lees ook ...

Regering zet ambitieuze doelen voor tweede helft regeerperio...

De regeringscoalitie is op maandag 25 september 2023 bijeengekomen met een tweeledig doel. President Chandrikapersad Santokhi benadrukte het cruciale belang van deze komende periode en vergeleek deze ...

Carla Bakboord en Henna Guicherit hebben op woensdag 12 juli 2023 een rapport overhandigd aan de voorzitter van De Nationale Assemblée, Marinus Bee MSc. LL.B. betreffende de wet huiselijk geweld.

Het rapport is uitgebracht in opdracht van het ‘Womens’s Rights Centre’ en met financiering van het ‘Canada Fund for Local Initiative’ en ondersteuning van het Ministerie van Justitie en Politie. In het rapport is de wet geëvalueerd en zijn er aanbevelingen gedaan.

De parlementsvoorzitter is blij met het initiatief van de organisatie. “We komen met een afdeling, waar wetten geëvalueerd zullen worden. Het aannemen van wetten is één, maar hoe het in de praktijk werkt weten we niet. We zijn blij dat u de wet heeft geëvalueerd. Als De Nationale Assemblée kunnen we het niet alleen doen, maar met de stakeholders”, zei voorzitter Bee.

Bakboord en Guicherit zeiden in het vervolgtraject samen met stakeholders te gaan werken aan een ‘concept wet’, en die vervolgens in te dienen voor behandeling bij het parlement.  “Er is niet veel gewijzigd aan de wet, maar wat gewijzigd moet worden is wel heel belangrijk”, zegt Bakboord. Een van de voorstellen is om de zoveel jaren wetten te evalueren voor periodieke bijstellingen, omdat de samenleving veranderd en de wetgeving dan achterloopt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRapport wet huiselijk geweld ingdiend bij DNA