vrijdag 24 maart 2023
26.8 C
Paramaribo
11.7 C
Amsterdam
0
(0)

Rapport Veiligheid Luchthaven Zorg en Hoop, overhandigd aan de President

lees ook ...

Minister Ramdin: ‘Excuses slavernijverleden moeten in Surina...

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) heeft gisteren de Speciaal Gezant Slavernijverleden, Frédérique de Man, ontvangen voor een ...

De presidentiële werkgroep Veiligheid Luchthaven Zorg en Hoop had op woensdag 22 februari op het Kabinet van de President een onderhoud met president Chandrikapersad Santokhi. Bij deze gelegenheid overhandigde de werkgroep een rapport van de activiteiten sedert haar installatie, aan het staatshoofd.

De presidentiële werkgroep werd geïnstalleerd met als opdracht een quick scan van de veiligheid rond het vliegveld Zorg en Hoop en aanbevelingen daartoe. Rajinderkoemar Panchoe is de voorzitter van de werkgroep. Hij zegt dat het aan het staatshoofd overhandigde document te maken heeft met de veiligheid rond de luchthaven Zorg en Hoop.

De werkgroep werd per presidentiële resolutie van 01 april 2022 geïnstalleerd om zich te buigen over de veiligheidssituatie en alle daarbij komende actoren op het vliegveld Zorg en Hoop. Daarbij moesten de knelpunten benoemd en verbeterpunten worden aangedragen zodat zaken op beleidsniveau aangepakt kunnen worden.

“In het document zijn er heel wat aanbevelingen gedaan”, gaf de voorzitter van de werkgroep aan. Het gaat daarbij om een zaken die direct aanpak behoeven, mede in het belang van de veiligheid van de luchtvaartsector. Daarnaast zijn er ook punten die een later tijdstip aangepakt kunnen worden. “Als het gaat om de veiligheid zijn het zaken die binnen heel korte tijd verbeterd moeten worden”, benadrukt Panchoe.

Er heeft lange tijd geen grondig onderhoud plaatsgevonden aan de luchthaven Zanderij. De voorzitter van de werkgroep spreekt van een samenhang van een aantal actoren die aanpak behoeven. Het gaat dan om zowel de baan als de aankomsthal. “Over het algemeen moeten heel wat zaken aangepakt worden”, verduidelijkte Pachoe. Hij gaf verder aan dat de werkgroep, die uit lokale experts bestaat, ook advies van buitenlandse deskundigen heeft ontvangen.

President Santokhi zei ervan overtuigd  te zijn dat er een goed uitgewerkt rapport aan hem is overhandigd. Hij sprak zijn erkentelijkheid uit aan het adres van de werkgroep. De President gaf aan dat de regering het rapport zal doornemen. De deskundigen zullen waar nodig, wederom geraadpleegd worden als het gaat om het invulling geven aan de aanbevelingen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRapport Veiligheid Luchthaven Zorg en Hoop, overhandigd aan de President