zaterdag 10 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
4.5
(6)

Raoul Hellings veroordeeld tot rectificatie

lees ook ...

Expo hindostaanse immigratie in Nickerie

Gisterenmorgen is in de districtszaal van Nickerie een expo van start gegaan in verband met 150 jaar Hindoestaanse immigratie. Diverse voorwerpen die gedurende de immigratie en ook daarna werden gebru...

Kortgedingrechter Ishwarpersad Sonai heeft hoofdinspecteur van politie Raoul Hellings, veroordeeld tot rectificatie van zijn uitspraken gedaan over Calvin Baank, functionaris bij het Openbaar Ministerie (OM).

NDP-parlementariër Melvin Bouva had in DNA vragen gesteld over Baank en een vervolging door Nederland. Op zaterdag 13 november 2021 zou Hellings hebben gebeld naar een radioprogramma. Daar zou hij hebben gesteld dat Baank door Nederland wordt opgespoord voor overtreding van de Opiumwet in de periode 2005, toen de huidige president Chan Santokhi, minister van Justitie & Politie was.

Baank, bijgestaan door zijn advocaat Rick Tjon A Joe, maakte een zaak aanhangig tegen Hellings vanwege smaad en laster. Rechter Sonai stelde Baank in het gelijk, wat betekent dat hoofdinspecteur Hellings de eerder gedane uitspraken moet rectificeren. Hellings werd bijgestaan door advocaat Delano Landvreugd.

Volgens advocaat Tjon A Joe is hetgeen door Hellings werd gesteld, volkomen onjuist. Hij heeft het vonnis nog niet in handen. Het is volgens Tjon A Joe een genoegdoening voor zijn cliënt dat de rechter uitspraak heeft gedaan in zijn voordeel, omdat mensen makkelijk zouden kunnen geloven dat de uitspraken van Hellings op waarheid berusten, aangezien hij een politiefunctionaris is.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRaoul Hellings veroordeeld tot rectificatie