Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Raoul Abisoina nieuwe STVS-directeur

Geplaatst

op

Raoul Abisoina. Beeld Youtube

De Raad van Ministers (RvM) heeft woensdag goedkeuring gegeven aan de voordracht van Raoul Abisoina tot directeur van de Surinaamse Televisie Stichting (STVS). Abisoina is voorgedragen door de ABOP, de partij van vicepresident Ronnie Brunswijk. De aankomend directeur neemt het roer over van Steven Rodriquez, die vanaf 2017 leiding geeft aan de staatszender. 

Abisoina is momenteel subhoofd Corporate Communication bij het Staatsziekenfonds (SZF) en is geen onbekende in de mediabranche. Hij zit er al 17 jaar in. Zelf heeft hij ook jaren zijn krachten gegeven bij de STVS. De nieuwe leidinggevende wil gaan voor professionalisering en gezondmaking van het bedrijf. Het streven is ook om meer eigen producties te maken.

Hij is zich ervan bewust dat het geen gemakkelijke opgave zal zijn, maar hij heeft het volle vertrouwen dat hij de STVS samen met goed gemotiveerd personeel naar de next level kan brengen.

Culturu.com

9 Reacties
9 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Prim
donderdag 8 oktober 2020 00:47

mooi directeur gefeliciteerd vaak zag je Hindoestanen nu ook een blakamang . Dan wil ik niet meer horen alleen maar koelies

Bryan
donderdag 8 oktober 2020 08:40

Of het is een djoeka of het is een koelie.
Zal.niet lang duren of er wordt een coup gepleegd.
Deze regering lokt het zelf uit.

Bala Mati
donderdag 8 oktober 2020 13:31

Da na koelie nanga djoeka e draai na kondre.ding blanke mang no bing mang dwing. Da na koekie nanga djoeka moes dwing. Zijn de meest vooruit strevende mensen in Suriname. Nu zijn wij aan zet. Stads creolen konden het niet. Nu djoeka en koelie.

Bryan
donderdag 8 oktober 2020 16:30

Djieka vooruitstrevend?
Hahahahah lachertje.
Het zijn de meest ongeciviliseerde schepsels die in Suriname rondlopen.

Ray
donderdag 8 oktober 2020 16:40

ze hebben allemaal goud en dure pruiken op hun hoofd. Hoe komen die djoekas aan het geld dan?

Michel
donderdag 8 oktober 2020 18:10

Jong geleerd oud gedaan.
Kijk maar naar Ronnie Brunswijk, bijna iedereen praat goed over hem. Niemand stelt vragen over de 12 militairen die hij gegijzeld had en systematisch mishandeld heeft.
Hij is nu vp van Suriname. Alleen in Suriname is het mogelijk.

Bryan
vrijdag 9 oktober 2020 08:50

Alleen Suriname worden statuten die ertoe moesten leiden dat Staatsolie naar de beurs zou kunnen gaan gemanipuleerd ten gunste van een 38 jarige golddigger en een broer met 2 gezichten.
Waar is dan dan de vooruitstrevendheid van deze
,,LIJDERS”
om Suriname op het wereldpodium te manifesteren?
Het is puur nepotisme en daarbij wordt niet geschuwd de welvaart van een natie te vernietigen.
Een drugsdealer die VP is…..
Mijns inziens: secret sercice inschakelen, met drone signaleren en van de wereld blazen.
Amerika, Frankrijk, Nederland kunnen dat, dus plsssss help de mensheid een handje aub

Leslie
vrijdag 9 oktober 2020 09:58

Surinaamse volk is een dom volk. De regering doet wat ze willen en het volk schijt. Ja goon gewoon .. ze schijten een buffel. Het volk heeft het zwaar doordat de regering zichzelf en familie verrijkt waardoor het volk kapot gaat . Tijd willen ze? Om meer te stelen? Surinamers kunnen het land niet draaien zou je denken

Bryan
vrijdag 9 oktober 2020 12:03

@Leslie,
Jij slaat de spijker op zijn kop.
Suriname ondergaat een metamorfose van een familiebedrijf.
Er wordt door deze regering evenals alle voorgaande regeringen stoelendans gepleegd.
Jouw vrouw daar maar dan wil ik mijn broer ook daar en mijn dochter en zoon worden ook geregeld al hebben zij niet de capaciteiten.
En zo gaat het maar door en Chan moet zijn bek houden en omgekeerd Brunsie.
Het is een grote stinkende beerput.

En ja Suris kunnen niet besturen daar hebben wij de white people voor nodig.Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen