vrijdag 29 september 2023
27.1 C
Paramaribo
18.4 C
Amsterdam
5
(1)

Ramsukul: Asabina doet niets maar ontvangt toch salaris

lees ook ...

OM spreekt krantenbericht tegen

Naar aanleiding van een bericht dat is gepubliceerd in Times of Suriname, waarin wordt beweerd dat het Openbaar Ministerie (OM) vergeten is bewaring te vorderen van een verdachte, die in verband gebra...

Tijdens de behandeling van de wijziging van de Personeelswet heeft Kishan Ramsukul (VHP) aangegegeven dat hij achter de wet staat omdat het niet eerlijk is dat ambtenaren die geen werk verrichten toch elke maand een salaris ontvangen.

Hij merkte vooral op dat DNA-leden dubbele salarissen ontvangen, terwijl ze niet ervoor werken. Ramsukul zei dat het lijkt alsof mensen in het parlement die tegen de wet zijn, alleen ertegen zijn zodat zij niets kunnen blijven doen terwijl zij nog een salaris ontvangen.

Ramsukul ging verder door te zeggen dat fractieleider van de BEP, Ronny Asabina, ambtenaar is, niets doet, maar toch een salaris ontvangt. Asabina reageerde met de stelling dat Ramsukul de splinter in andermans ogen ziet, maar de balk in zijn ogen niet. Vervolgens zei Ramsukul dat hij de waarheid had gesproken, zonder iets daaraan toe te voegen. “Bij mijn aantreden als DNA-lid heb ik gevraagd mijn salaris stop te zetten en dat is gedaan. Ik heb geen enkel bankrekening gewijzigd” zei Ramsukul over zijn eigen besluit.

Enkele andere DNA leden, waaronder initiatiefnemer Patricia Etnel (NPS), waren ook niet helemaal tevreden met de wet. Etnel heeft zich onthouden van stemmen toen de regering besloot niet van haar kritische standpunten te wijken.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRamsukul: Asabina doet niets maar ontvangt toch salaris