zaterdag 13 april 2024
26.7 C
Paramaribo
15 C
Amsterdam
0
(0)

Ramdin en VES zijn het niet eens met elkaar over buitendiensten

lees ook ...

Families slachtoffers Decembermoorden eisen actie tegen onvi...

De families van Surinaamse activisten die in de jaren tachtig vermoord werden vanwege hun verzet tegen de regering, hebben tegenover Reuters hun frustratie en verdriet geuit over het uitblijven van ge...

De Vereniging van Economisten in Suriname (VES) en minister Albert Ramdin van BIBIS zijn het niet met elkaar eens over het aantal diplomatieke posten van Suriname in het buitenland. VES meent dat deze posten het land te veel kosten. Ramdhin zegt dat er veel meer wordt gehaald uit de posten, dan wij uitgeven om ze te onderhouden.

‘De VES is een economische groep, maar ze hebben op dit stuk weinig ervaring of deskundigheid….. ’, aldus Ramdin. Hij vindt dat je een land niet kan regeren als je geïsoleerd bent in de wereld. Verder wijst hij erop dat het van strategisch belang is voor het land om in de wereld aanwezig te zijn. De bewindsman vindt dat VES niet de waarheid spreekt. Hij kan naar zijn zeggen aantonen dat Suriname meer ontvangst heeft dan uitgave aan de diplomatieke posten. De onderbouwing van de VES is hem onbekend.

Bevriende naties hebben vanaf het aantreden van de regering ruim 35 miljoen aan goederen en donaties geschonken aan de regering. Dit is het resultaat van internationale samenwerking. Ramdin noemde verschillende landen die hebben gedoneerd. De donaties vertegenwoordigen een bedrag. Verder wil  hij oor hebben voor constructief kritiek.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRamdin en VES zijn het niet eens met elkaar over buitendiensten