zondag 29 januari 2023
27.2 C
Paramaribo
5.4 C
Amsterdam
5
(1)

Minister Ramdin bezoekt B4 Agro en Food systems

lees ook ...

Suriname wants to deepen its relationship with Canada

On January 26, 2023, President Chandrikapersad Santokhi attended a reception for the Canadian mission in Suriname. The head of state expressed his satisfaction with the solid cooperation between the t...

Het bedrijf B4 Agro & Food Systems kreeg op dinsdag 5 januari bezoek van minister Albert Ramdin met een delegatie van het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS)op bezoek. Dit bezoek moet geplaatst worden in het kader van het stimuleren van lokale bedrijven om export gericht te denken.

B4 Agro & FoodSystems is een groep van multidisciplinaire specialisten die totaaloplossingen biedt in de Agro & Food Supply Chain en werkt via het hydroponic systeem. De missie van B4 Agro & Food Systems is inspirerende vooruitgang in teelt van gewassen bedenken en realiseren. Hierbij worden alle belanghebbenden in een open proces actief betrokken om de krachten van de natuur te benutten met alle beschikbare technologie en kennis.

In samenwerking met hun zakelijke partners en klanten ontstaan hierdoor diverse projecten en kwaliteitsrijke producten. B4 Agro & Food Systems zorgt hiermee voor een hogere kwaliteit van planten van productie en van leven. De minister en delegatie hebben kennisgenomen van de duurzame landbouwtechnieken van het bedrijf. De bewindsman zegt naar mogelijkheden te zullen kijken om dit systeem op grotere schaal in te zetten zodat er ook agro processing kan plaatsvinden en er exportmogelijkheden zullen zijn.

Met de uitbreiding van het mandaat van het Ministerie van Buitenlandse Zaken met het Directoraat International Business zal er via dit directoraat worden gewerkt aan het promoten van de exportmogelijkheden.

De capaciteit van de publieke en de private sector moet versterkt worden ter waarborging van de voedselveiligheid en voedselzekerheid. Ook kan het groter doel: voedselschuur te worden van het Caribisch gebied, bereikt worden. Als we zover zijn zal de agrarische sector een belangrijke bijdrage leveren aan de nationale economie van ons land.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Ramdin bezoekt B4 Agro en Food systems