zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

Ramdien: Suriname als brug tussen Zuid-Amerika en Caribisch gebied

lees ook ...

Politie belooft strenger optreden tegen overtreders bosprodu...

De politie kondigt aan strenger op te treden tegen vrachtvervoerders die zich niet houden aan de regelgeving voor het vervoer van bosproducten, zoals vastgelegd in de beschikking "Vervoer Bosproducten...

Tijdens de opening van het 16e Business Forum of the Greater Caribbean, benadrukte minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) de potentiële rol van Suriname als brug tussen Zuid-Amerika en het Caribisch gebied. Hij verklaarde dat vanwege de geografische ligging, natuurlijke hulpbronnen en klimatologische omstandigheden, Suriname het ideale gastland is voor dit forum, dat gericht is op het bevorderen van duurzame groei door verbeterde productie en connectiviteit. De openingsceremonie vond plaats op maandag 6 mei 2024 in het Torarica Hotel, waarmee het startschot werd gegeven voor het forum van de ACS-conferentie, dat tot 9 mei 2024 zal duren.

Minister Ramdin benadrukte dat het Business Forum een belangrijk platform is voor samenwerking en kennisuitwisseling tussen overheden, bedrijven en niet-gouvernementele organisaties van lidstaten en geassocieerde staten. Hij benadrukte dat experts en ondernemers tijdens het forum hun succesverhalen, uitdagingen en kansen kunnen delen. Hij benadrukte ook het belang van gezamenlijke aanpak van regionale obstakels, waarbij hij stelde: “Het feit dat we hier gezamenlijk staan, benadrukt onze collectieve visie op een welvarende en veerkrachtige gemeenschap van de Greater Caribbean. Samen begrijpen we de cruciale rol die productie en connectiviteit spelen in het stimuleren van economische groei.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRamdien: Suriname als brug tussen Zuid-Amerika en Caribisch gebied