maandag 24 juni 2024
26.6 C
Paramaribo
24.8 C
Amsterdam
0
(0)

Ramdhin informeerde SIDS conferentie over ananasproject

lees ook ...

Braziliaanse verdachte aangehouden voor voertuigverduisterin...

De 39-jarige L.M een Braziliaanse staatsburger die illegaal in Suriname verblijft, is aangehouden door een gemengd team van de politie. Hij wordt beschuldigd van verduistering van een voertu...

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking heeft op 28 mei jongstleden geparticipeerd als panellid aan een high-level paneldiscussie tijdens de 4e Internationale Conferentie over Small Island Developing States (SIDS4) in Antigua en Barbuda. Ramdin benadrukte de multidimensionale benadering van het UN ASTA-project

Men startte met de sessie “Joint SDG Funds Work Across Portfolio: Revitalizing SIDS Economies for Accelerated and Sustainable Growth”. De SIDS4 conferentie werd van 27 tot en met 30 mei 2024 gehouden in St. John’s, Antigua en Barbuda. Simultaan waren er ook side events waaronder paneldiscussies over de United Nations Sustainable Development Goals (UN SDG).

De bewindsman gaf informatie over twee van de drie UN SDG-fonds projecten waarin Suriname ondersteuning kreeg: Project 2, het ASTA-project, het zogeheten Ananas project, en Project 3 ‘Leave No One Behind’. Project 1 ‘Roadmap for a sustainable financial system for Suriname’, is reeds afgerond.

Hij bracht naar voren dat ananas centraal staat in dit project. Het is al eeuwen bekend bij de inheemsen. “Suriname heeft een rijke landbouwtraditie, en het ASTA-project is bedoeld om de decentralisatie en regionalisatie te bevorderen en een katalytisch multipliereffect te creëren. Met de technologie van de Horticulture hub, gefinancierd door het UN SDG-fonds, zal de economische capaciteit van de betrokken districten worden vergroot”, hield hij zijn gehoor voor.

Bron: De Communicatie Dienst Suriname

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRamdhin informeerde SIDS conferentie over ananasproject