maandag 26 februari 2024
25 C
Paramaribo
5.6 C
Amsterdam
1
(1)

Ramadin in gesprek met Surinaamse studenten in Cuba tijdens werkbezoek

lees ook ...

TotalEnergies overweegt uitstel van eerste olie-ontwikkeling...

Tijdens een recente winstconferentie over het vierde kwartaal van 2023, heeft de Chief Executive Officer van TotalEnergies, Patrick Pouyanne, aangegeven dat het uitstellen van de eerste olie-ontwikkel...

Tijdens werkbezoek op Cuba heeft minister Ramadhin van Volksgezondheid tijd gemaakt voor Surinaamse studenten. Zij gaven hun noden te kennen aan de bewindsman, die de mogelijkheid wil bekijken om voedselpakketten via de Surinaamse airliner Fly Allways beschikbaar te stellen voor de studenten. De beloofde financiële bijdrage is ook een pijnpunt.

 Ramadhin gaf te kennen dat er reeds geld overgemaakt is naar Cuba voor de studenten. Voortaan zal de financiële ondersteuning via de Surinaamse Ambassade te Cuba de studenten bereiken.

De betaling van de collegegelden zal op regeringsniveau afgehandeld worden. Cuba ontbeert al geruime tijd economische, commerciële en financiële vrijheid, door blokkade vanuit de Verenigde Staten, waarbij financiële transacties naar dit eiland haast onmogelijk is.

Ramadhin heeft de studiediscipline van de jonge landgenoten bewonderd en maakte van de gelegenheid gebruik de studenten eveneens te feliciteren met de uitstekende studieresultaten. Hij drukte hen op het hart na afronding van de studie huiswaarts te keren om de gezondheidszorg in ons land te versterken.

De minister gaf hen verschillende goederen uit Suriname w.o. een medische EHBO-kit. De ambassadeur van Suriname te Cuba, Wendy Paulua-Aminta was aanwezig tijdens de ontmoeting.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRamadin in gesprek met Surinaamse studenten in Cuba tijdens werkbezoek