dinsdag 7 februari 2023
26.3 C
Paramaribo
0.3 C
Amsterdam
0
(0)

Ramadhin: “We mogen niet terug naar lockdown of eventuele Covid-uitbraak”

lees ook ...

Nieuwe ambassadeur VS in Suriname

President Chandrikapersad Santokhi nam vandaag 31 januari 2023, de geloofsbrieven van ambassadeur Robert Faucher in ontvangst op het Presidentieel Paleis. De diplomaat is de nieuwe ambassadeur van de ...

Hoewel er weliswaar nog steeds Covid-besmettingen zijn, valt het best mee met de ziekenhuisopnames, zegt minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid. De bewindsman zegt dat we de situatie niet moeten onderschatten en de Covid-regels in acht moeten blijven nemen.

Het nieuwe normaal betekent volgens de minister niet dat het dragen van een mondkapje, het ontsmetten van handen en het in acht nemen van de social distance, worden uitgesloten. “We mogen niet terug naar lockdown of een eventuele uitbraak”, merkt hij op. Minister Ramadhin geeft aan dat de pandemie nog steeds gaande is.

Alle beleidsmaatregelen die genomen zijn zoals lockdown en restrictieve maatregelen, zijn gemaakt op basis van de feiten en de risicoanalyse. Op dit moment is die risico inschatting laag dat we problemen zouden kunnen krijgen binnen de zorg.” De minister benadrukt wel dat hij iedereen blijft oproepen om zich te vaccineren en zich aan de veiligheidsprotocollen te houden.

Er kan volgens de minister gefeest worden, maar voorkomen moet worden dat er in januari een hoog aantal besmette personen zijn en meerdere ziekenhuisopnames. Nu is er geen sprake van een lockdown, zegt Ramadhin.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRamadhin: “We mogen niet terug naar lockdown of eventuele Covid-uitbraak”