dinsdag 23 juli 2024
34 C
Paramaribo
18.2 C
Amsterdam
0
(0)

Ramadhin inspecteert Streekziekenhuis Atjoni in aanloop naar de geplande opening

lees ook ...

Wereldbankrapport: 17,5% van Surinaamse bevolking leeft onde...

Uit het '2022 Suriname Poverty and Equity Assessment', gepresenteerd op de Anton de Kom Universiteit van Suriname, blijkt dat 17,5% van de Surinaamse bevolking leeft onder de upper middle-income armoe...

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid, vergezeld door een delegatie van het ministerie, de Medische Zending (MZ) en de Stichting Staatsziekenfonds (SZF), bracht donderdag een oriëntatiebezoek aan het Streekziekenhuis Atjoni (SZA). Dit bezoek werd georganiseerd ter voorbereiding op de geplande opening op 30 juli 2023.

Na het eerste bezoek van minister Ramadhin aan het Streekziekenhuis Atjoni op 4 december 2020, is er hard gewerkt om het ziekenhuis operationeel te maken. In de afgelopen periode is de spoedpost al geopend en zijn er medische apparatuur en faciliteiten geïnstalleerd. Bovendien is het verplegend personeel versterkt.

Het Streekziekenhuis Atjoni beschikt nu over een goed uitgeruste EHBO-afdeling voor urgente gevallen en observatie, evenals een functionerend laboratorium voor medische onderzoeken op advies van de artsen. De resultaten van verschillende onderzoeken kunnen ter plaatse worden verkregen, waardoor patiënten niet hoeven te wachten op testresultaten die naar een laboratorium in Paramaribo moeten worden gestuurd.

Het ziekenhuis beschikt ook over een apotheek met deskundigen die medicijnen kunnen verstrekken aan patiënten. Daarnaast is er speciale aandacht besteed aan de kinderafdeling in het ziekenhuis. Het streven is om de komende tijd specialisten aan te trekken.

Eerder dit jaar is er een samenwerking aangegaan tussen de Medische Zending en het Streekziekenhuis Atjoni, die werd bekrachtigd met een intentieverklaring ondertekend door MZ-directeur Herman Jintie en waarnemend directeur Edwin Noordzee van SZA.

De twee instellingen zullen samenwerken om zorg te bieden, met een focus op scholing en inzet van personeel, opname en behandeling van patiënten uit de regio, mobiele dienstverlening, met name ambulancediensten bij ongevallen, en laboratorium- en apotheekdiensten. Deze samenwerking omvat zowel eerstelijns- als tweedelijnszorg. MZ zal waar mogelijk gebruikmaken van de gespecialiseerde diensten van SZA in haar doorverwijsbeleid, aldus Jintie.

Het ministerie heeft als doel om de continuïteit van gezondheidszorg te waarborgen. Daarbij zijn alle zorgcomponenten van belang en wordt voor elke dienstverlening een vergoeding gevraagd. De Stichting Staatsziekenfonds zal hierin ook een belangrijke rol spelen en samenwerken met het ziekenhuis om te bepalen welke diensten in het Streekziekenhuis Atjoni kunnen worden aangeboden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRamadhin inspecteert Streekziekenhuis Atjoni in aanloop naar de geplande opening