zondag 24 september 2023
26.1 C
Paramaribo
13.4 C
Amsterdam
0
(0)

Ramadhin en Dr. Jack pleiten voor samenwerking bij aanpak gezondheidsuitdagingen

lees ook ...

Dengue bespuiting uitgesteld

Het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG)heeft vandaag bekend gemaakt dat de geplande bespuitingswerkzaamheden in het kader van de intensivering van de Dengue bestrijding vandaag 21 september 202...

Noreen Jack is benoemd als ad-interim vertegenwoordiger van de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie (PAHO) in Suriname. Tijdens haar eerste ontmoeting met minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid bespraken ze de lopende werkzaamheden en strategieën voor de komende maanden. Beiden benadrukten het belang van gezamenlijke inspanningen om gezondheidsuitdagingen aan te pakken en het welzijn van de Surinaamse bevolking te verbeteren.

Jack zal nauw samenwerken met de overheid en belanghebbenden om effectieve volksgezondheidsinitiatieven te implementeren en duurzame gezondheidsresultaten te bereiken. “We hadden vruchtbare gesprekken over verschillende onderwerpen in de gezondheidssector, zoals de hervorming van de gezondheidssector, NCD’s, geestelijke gezondheid, HIV en malaria. En ik moet zeggen dat ik onder de indruk ben van de vooruitgang op het gebied van de uitroeiing van malaria en ik kijk ernaar uit om ook op dat gebied te blijven werken,” aldus  Jack.

Minister Ramadhin bevestigde het voornemen van de regering om nauw samen te werken met PAHO/WHO en besprak de implementatie van de Country Cooperation Strategy 2023-2025. Als ad-interim vertegenwoordiger van PAHO/WHO in Suriname zal Jack een centrale rol spelen bij het begeleiden en coördineren van inspanningen gericht op het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van de bevolking van Suriname.

Haar uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van de volksgezondheid zullen een belangrijke bijdrage leveren aan het bevorderen van gezondheidsresultaten, het versterken van gezondheidszorgstelsels en het aanpakken van nieuwe uitdagingen op het gebied van de volksgezondheid in het land.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRamadhin en Dr. Jack pleiten voor samenwerking bij aanpak gezondheidsuitdagingen