vrijdag 2 december 2022
25 C
Paramaribo
2.8 C
Amsterdam
4
(1)

Rajendre Khargi beëdigd tot ambassadeur voor Nederland

lees ook ...

De Belastingdienst helpt bedrijven registreren voor BTW

De Belastingdienst Suriname biedt vanaf donderdag 01 december ondersteuning aan klanten die zich willen registreren voor de BTW, door middel van kiosken in het kantoor aan de van Sommelsdijckstraat 27...

President Chan Santokhi heeft vandaag Rajendre Khargi beëdigd tot Buitengewoon en Gevolmachtigd ambassadeur van de Republiek Suriname voor Nederland. De beëdiging heeft plaatsgevonden op het presidentieel paleis. Het is de eerste ambassadeursbenoeming van de regering-Santokhi. President Santokhi benadrukte dat Suriname na een lange tijd weer een ambassadeur zal hebben in het Koninkrijk der Nederlanden.

“Dit besluit is ook de concrete invulling van de afspraken die premier Mark Rutte en ik kort na mijn beëdiging maakten om de relatie tussen onze landen op het hoogste diplomatieke niveau te herstellen”, zei het staatshoofd.

Beide landen hebben een historische band, er zijn concrete afspraken gemaakt tussen beide landen voor samenwerking en projecten op het gebied van financiën, justitie en politie, volksgezondheid, landbouw, veeteelt en visserij, natuurbehoud en milieu en op het terrein van defensie.

President Santokhi wees de nieuwe ambassadeur erop dat hij behalve vertegenwoordiger van het land, ook officiële afgezant van de president is. “Uw voornaamste taak is dan ook het behartigen van de nationale belangen van de Republiek Suriname. Geen ander belang is derhalve groter”, zei de regeringsleider.

Het staatshoofd heeft hoge verwachtingen van de kersverse ambassadeur. “U krijgt niet alleen de taak om actief buitenlandse investeringen te stimuleren. Van u wordt ook verwacht het betrekken van de kennis, kunde en kapitaal van de Surinamers in de diaspora, bij de ontwikkeling van ons geliefd Suriname”, benadrukte Santokhi.

In zijn dankwoord heeft ambassadeur Khargi in zeer motiverende taal president Santokhi bedankt voor het in hem gestelde vertrouwen. De nieuwbakken ambassadeur citeerde enkele regels uit een dichtwerk van Shrinivasi. “Ik ben, jij bent, hij is, gij zijt, wij allen zijn Surinamers. Wij allen zijn nobele onderdanen. Wij allen zijn welbekende edele bewoners”, zei ambassadeur Khargi.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

10 REACTIES

10 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRajendre Khargi beëdigd tot ambassadeur voor Nederland