donderdag 8 december 2022
29.2 C
Paramaribo
3.9 C
Amsterdam
5
(1)

Rahemal-Buiten is vier dagen onder water

lees ook ...

Agro-training focuses on conventional farming methods

The five-day training "Moving from Shifting Agriculture towards Agroforestry Systems in Suriname" is currently being attended by staff members of the departments of Agriculture, Animal Husbandry and F...

Rahemal Buiten is al vier dagen onder water. Veel bewoners waren genoodzaakt hun huis te verlaten om hun gezin in veiligheid te brengen. Scholen worden nu niet bezocht onder de omstandigheden. Het gebied maakt nu een onhygiënische situatie mee.  Wateroverlast kent men al jaren in de omgeving,omdat het water moeilijk kan wegstromen, alleen is het de laatste dagen verergerd.

Het is heel moeilijk te weten waar er goten zijn, omdat alles is begroeid. De toiletten kunnen  niet meer worden doorgespoeld. Regeringen hebben het altijd bij beloften gehouden.

Bewoners zeggen dat de overheid alleen in actie komt wanneer zij hun beklag hebben gedaan bij de pers en berichten over hun situatie in de media verschijnt. De acties zijn altijd van heel korte duur, en slecht een klein deel van de omgeving merkt er iets van.

Bewoners hebben door de jaren heen brieven geschreven en instanties afgelopen, zonder resultaat.

 

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRahemal-Buiten is vier dagen onder water