dinsdag 6 december 2022
32.6 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
4
(1)

Radio Muyé Boven-Suriname

lees ook ...

Santokhi prioritizes sustainable energy for Caricom

The CARICOM nations should keep maximizing their potential renewable energy sources and raise the proportion of renewable energy in their energy mix. On the first day of the three-day Regional & S...

Edgar Sampie Abop-parlementariër heeft zich ingezet om Radio Muyè te doen herleven. Het medium heeft sinds 2016 niet meer gefunctioneerd, doordat het apparatuur sterk was verouderd. Nu is het zo ver dat de bewoners van Boven-Suriname over een week weer in hun moedertaal naar de radio kunnen luisteren.

Dit is een belofte die Sampie aan het dorp had gedaan. Hij zou er alles aan doen om het radiostation weer in de lucht te krijgen. Sampie heeft  zijn woord gehouden.   Achtduizend US dollar heeft hij  samen kunnen brengen. Zelf heeft hij een eigen bijdrage geleverd “na flink sparen”. De rest komt van sponsoring.

Sampie is afkomstig uit het gebied. Hij weet als geen ander welke bijdrage de radiostation heeft geleverd aan de vorming van jongeren. “Dit geef ik dus als cadeau aan de gemeenschap en als waardering voor de bijdrage die het station heeft gehad in mijn ontwikkeling.” zegt hij. Het toetswerk van de school werd via het station behandeld. Informatie vanuit Paramaribo kwam via de radio binnen en ook uitwisseling tussen dorpen gingen via Radio Muyè in het Saamaka. Het station was in 1998 een schenking aan een vrouwenorganisatie van Gunsi.

Waldie Ajaiso(oud –parlementariër) is vijftien jaar verbonden geweest aan het station. Ajaiso raakte later minder betrokken, toen hij parlementariër werd. Hij is ingenomen met deze ontwikkeling. “Dit is heel goed, want het was voor ons moeilijk om aan fondsen te komen.” deelt hij mee. “Mijn wens is om jongeren de ruimte te geven er iets beters van te maken. Ik heb mijn tijd al gehad” vervolgt hij. Hij is betrokken bij de heropstart. Hij zegt ook, dat de mensen hebben verlangd hiernaar. Radio Apinti is slechts op enkele plekken te bereiken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRadio Muyé Boven-Suriname