vrijdag 27 januari 2023
27.7 C
Paramaribo
4.6 C
Amsterdam
5
(1)

Radio ABC, ‘ The Love Station’ 45 jaar

lees ook ...

More than 500 people receive glasses thanks to Lions clubs a...

More than 500 individuals with impairments who recently underwent a professional eye examination require glasses. Following the execution of their first Vision Project for 2023 in Paramaribo, Wanica, ...

Radio abc, ‘the love station’ was gisteren 6 december 45 jaar oud. Het radiostation werd net na de onafhankelijkheid opgericht door Rudi André Kamperveen die meer bekend stond als Ampie. Ampie was sportman en radioman in hart en nieren en schopte het zelfs tot vice voorzitter van de FIFA.

Ampie is onderminister Sportzaken en minister van Cultuur geweest na 1980. Maar toen hij vond dat het de verkeerde kant opging met het militair regime, moest hij volgens bepaalde mensen dood. Andre Kamperveen liet het leven op 8 december 1982 bij de december moorden toen zijn geesteskind Radio abc net 7 jaar geworden was. Ampie werd 58 jaar oud. Het radiostation ging uit de lucht maar niet voor altijd.

Op 6 december 1993 kwam radio abc weer in de lucht en in 1997  startte de familie Kamperveen met het televisiestation abc tv dat nu 23 jaar oud is. Het vrije woord kan niet aan banden gelegd worden. Hiep hiep hiep hooree voor radio abc!

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRadio ABC, ' The Love Station' 45 jaar