zaterdag 13 augustus 2022
25.5 C
Paramaribo
21.3 C
Amsterdam
5
(1)

Radio ABC, ‘ The Love Station’ 45 jaar

lees ook ...

President Santokhi spreekt over de Jeugd

CARICOM- voorzitter, Chandrikapersad Santokhi, heeft op vrijdag 12 augustus 2022 in het kader van de Internationale dag van de Jeugd, een woord gericht tot de mede CARICOM burgers. Hij gaf aan dat ...

Radio abc, ‘the love station’ was gisteren 6 december 45 jaar oud. Het radiostation werd net na de onafhankelijkheid opgericht door Rudi André Kamperveen die meer bekend stond als Ampie. Ampie was sportman en radioman in hart en nieren en schopte het zelfs tot vice voorzitter van de FIFA.

Ampie is onderminister Sportzaken en minister van Cultuur geweest na 1980. Maar toen hij vond dat het de verkeerde kant opging met het militair regime, moest hij volgens bepaalde mensen dood. Andre Kamperveen liet het leven op 8 december 1982 bij de december moorden toen zijn geesteskind Radio abc net 7 jaar geworden was. Ampie werd 58 jaar oud. Het radiostation ging uit de lucht maar niet voor altijd.

Op 6 december 1993 kwam radio abc weer in de lucht en in 1997  startte de familie Kamperveen met het televisiestation abc tv dat nu 23 jaar oud is. Het vrije woord kan niet aan banden gelegd worden. Hiep hiep hiep hooree voor radio abc!

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRadio ABC, ' The Love Station' 45 jaar