maandag 15 augustus 2022
23.9 C
Paramaribo
25.8 C
Amsterdam
5
(1)

Radeloze marktventers in Suriname kloppen aan bij vp Brunswijk

lees ook ...

Goodwill swim meet in Trinidad & tobago

De 26ste editie van de jaarlijkse Goodwill Swim Meet wordt de volgende week gehouden in Trinidad & Tobago twee jaar nadat Suriname gast- en organiserend land was van de 26ste editie van dit zwem e...

Radeloze marktventers willen in aanmerking komen voor Covid-steun. Ook willen zij dat de markten worden opengesteld. De markten zijn sinds 10 april gesloten. De venters hebben hun bezorgdheid kenbaar gemaakt aan vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk. De marktverkopers kunnen niet begrijpen, dat de markten acht maanden dicht waren en zij nimmer compensatie hebben ontvangen.

De vp beloofde dat hij tijdens de vergadering van de Raad van Ministers de Covid-19-steun aan de marktventers gaat bespreken. Hij verzekerde hen dat ze niet zullen worden vergeten. Volgens de Belangenorganisatie van de Centrale Markt Paramaribo en Markt Zuid (BOCMP) en de Handicraftmarket aan de Waterkant leven hun leden van dag op dag.

“Daarom is het belangrijk voor hen om dagelijks hun waar aan te bieden, zodat zij kunnen voorzien in hun onderhoud”, schrijft het Directoraat Volkscommunicatie van het kabinet van de vicepresident. In de petitie die gisteren is overhandigd aan Brunswijk geven de venters aan dat de drie markten in totaal meer dan 2.300 zelfstandige ondernemers herbergen. Hun vertegenwoordiging heeft moeite met het “plotseling” sluiten van de markt. Dat heeft geresulteerd in “grote verliezen”.

Wat hen steekt is dat de Covid-19-maatregelen voor malls en handelszaken zijn aangepast na besprekingen van de Asfa en de VSB, die in de Sociaaleconomische Raad zitten, met de regering. De marktventers hebben geen vertegenwoordiging op dat niveau en hebben het gevoel dat hun belangen onvoldoende worden behartigd.

De vicepresident gaat binnenkort met de BOCMP om de tafel om gezamenlijk te kijken naar een oplossing.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRadeloze marktventers in Suriname kloppen aan bij vp Brunswijk