zondag 29 januari 2023
27.2 C
Paramaribo
5.4 C
Amsterdam
5
(1)

Radeloze marktventers in Suriname kloppen aan bij vp Brunswijk

lees ook ...

Suriname krijgt recognition Award voor aanpak Malaria

Het ministerie van Volksgezondheid vertoeft momenteel op uitnodiging van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op het 4de Global Forum voor Malaria Eliminerende landen in Kaapstad, Zuid-Afrika. De WHO...

Radeloze marktventers willen in aanmerking komen voor Covid-steun. Ook willen zij dat de markten worden opengesteld. De markten zijn sinds 10 april gesloten. De venters hebben hun bezorgdheid kenbaar gemaakt aan vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk. De marktverkopers kunnen niet begrijpen, dat de markten acht maanden dicht waren en zij nimmer compensatie hebben ontvangen.

De vp beloofde dat hij tijdens de vergadering van de Raad van Ministers de Covid-19-steun aan de marktventers gaat bespreken. Hij verzekerde hen dat ze niet zullen worden vergeten. Volgens de Belangenorganisatie van de Centrale Markt Paramaribo en Markt Zuid (BOCMP) en de Handicraftmarket aan de Waterkant leven hun leden van dag op dag.

“Daarom is het belangrijk voor hen om dagelijks hun waar aan te bieden, zodat zij kunnen voorzien in hun onderhoud”, schrijft het Directoraat Volkscommunicatie van het kabinet van de vicepresident. In de petitie die gisteren is overhandigd aan Brunswijk geven de venters aan dat de drie markten in totaal meer dan 2.300 zelfstandige ondernemers herbergen. Hun vertegenwoordiging heeft moeite met het “plotseling” sluiten van de markt. Dat heeft geresulteerd in “grote verliezen”.

Wat hen steekt is dat de Covid-19-maatregelen voor malls en handelszaken zijn aangepast na besprekingen van de Asfa en de VSB, die in de Sociaaleconomische Raad zitten, met de regering. De marktventers hebben geen vertegenwoordiging op dat niveau en hebben het gevoel dat hun belangen onvoldoende worden behartigd.

De vicepresident gaat binnenkort met de BOCMP om de tafel om gezamenlijk te kijken naar een oplossing.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRadeloze marktventers in Suriname kloppen aan bij vp Brunswijk