donderdag 1 december 2022
30 C
Paramaribo
5.3 C
Amsterdam
5
(2)

Raadsvrouw ex-minister Hoefdraad overleden aan gevolgen van Covid-19

lees ook ...

Derde missie kinder-chirurgie Diakonessenhuis ook geslaagd

De commissie Armulov verleende nogmaals medewerking om te komen tot de derde kinder-chirurgische missie tussen 18 en 22 november. De missie was ook een succes Terwijl de commissie het logistiek voor z...

De bekende raadsvrouw van de voortvluchtige ex-minister en ex-governor Gillmore Hoefdraad is woensdagmorgen heengegaan in het ziekenhuis. Na de besmetting met het coronavirus is de advocaat twee weken opgenomen op de intensive care afdeling, waar zij uiteindelijk is bezweken aan de gevolgen van de ziekte. “Dit is de domper van de dag”, reageert haar collega Murwin Dubois op deze klap. Zij hebben lang samengewerkt en vormden het juridisch team van de Hoefdraad.

Advocaat Frank Truideman, die ook deel uitmaakte van dit team is eerder ook overleden in februari van dit jaar. Lalji is het tweede lid van het team, dat is heengegaan tijdens deze zaak. Dubois verliest in Lalji  een ‘no nonsence’-jurist die zowel theoretisch als praktisch een zeer professionele en ervaren persoon was. Voor hem hoorde Lalji tot de topadvocaten van het land. “Als persoon en als collega heb ik haar enorm gewaardeerd en heb veel ondersteuning van haar gekregen in het werk,”  zegt hij.

Dubois ziet het overlijden van zijn collega als een domper op de rechtszaken die zij onder zich had en waarbij hij samenwerkte met haar. Zo’n zaak is die van Hoefdraad. “Gelukkig is die zaak al ver gevorderd en staat het om afgevonnist te worden.” Dubois zegt verder dat er  alom een geschokte stemming onder raadslieden heerste, die elkaar condoleerden met het heengaan van hun zeer gewaardeerde collega.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRaadsvrouw ex-minister Hoefdraad overleden aan gevolgen van Covid-19