zondag 4 december 2022
23.8 C
Paramaribo
0.6 C
Amsterdam
5
(1)

Raadsman wil voorlopige vrijstelling voor Robert van Trikt

lees ook ...

NPS verdient betere plek

De NPS moet een betere positie verwerven bij de komende verkiezingen, vindt voorzitter Gregory Rusland. Hij sprak zaterdag bij de installatie van het nieuwe bestuur van NPS Brokopondo. Rusland vindt d...

Vandaag wil Irvin Kanhai, raadsman van de ex-governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), een verzoek indienen om zijn cliënt voorlopig op vrije voeten te stellen. Hetzelfde moet gelden voor Ashween Algoe. Kanhai vindt dat de zaak tegen de ex-govornor Suriname nationaal en internationaal heeft geschaad. Het jaarverslag van de CBVS toont SRD. 3.5 miljoen winst onder leiding van Robert van Trikt.

 Rechter Maytrie Kuldip Singh heeft de ex-governor in januari schuldig bevonden aan overtreding van de anti-corruptiewet, verduistering, valsheid in geschrifte, alsook money laundering. Op grond hiervan is hij veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf, en een boete van SRD 500.000 subsidiair of 16 maanden hechtenis.

Volgens Kanhai is dit duidelijk een opgezette zaak, omdat een hoger beroep zaak gewoonlijk na meer dan vijf jaar in behandeling wordt genomen. Deze gaat heel snel. De zaak wordt dan niet inhoudelijk behandeld. “Ik wil wel aan het hof toelichten waarom het noodzakelijk is om mijn cliënt voorlopig in vrijheid te stellen. Het jaarverslag 2019 van de CBvS is intussen uit en ook van het IMF. Toen Van Trikt de leiding had van de CBvS is er zelfs SRD 3.5 miljard winst gemaakt”, legt Kanhai uit.

De raadsman hoopt tijdens de behandeling ruimte te krijgen om te tonen waarom de zaak niet correct is aangepakt

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRaadsman wil voorlopige vrijstelling voor Robert van Trikt