Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Raadsman Bouterse tekent verzet aan tegen vonnis

Geplaatst

op

door

De advocaat van Desi Bouterse, Irvin Kanhai, gaat verzet aantekenen tegen het vonnis van de Krijgsraad. Dit heeft hij na afloop van de zaak verklaard tegenover journalisten. Hij merkt op dat vanaf het begin het om een politiek proces gaat. 

Kanhai voert aan dat Nederland precies weet wat er is gebeurd in december 1982. Daarom is het archief voor zestig jaar achter slot en grendel geplaatst en wordt er geen openheid van zaken gegeven. De advocaat merkt verder op dat belangrijke getuigenverklaringen door de Krijgsraad zijn genegeerd. Hij noemt onder andere de verklaringen van Peter van Haperen, Ivan Graanoogst en Henk Venoaks. Een rapport over een coupvoorbereiding door slachtoffers die overgelegd was, is door de Krijgsraad terzijde gelegd. 

De raadsman is  niet verrast door de uitspraak. Hij zegt dat Bouterse op vrije voeten blijft totdat in hoger beroep de zaak zal zijn beslecht. Volgens hem kan een hoger beroep wel tien jaar duren. De gemiddelde wachttijd voordat een zaak in behandeling genomen wordt van personen die gevangen zitten, is zes jaar.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Drs. Ir. Ph.D Rabin Gangadin

HET GROTE GELIJK VAN ALBERT HELMAN LUIDT EN KLINKT ALS VOLGT: “Het ontbreekt Surinamers aan karaktervastheid en courage”. In Nederland maken Surinamers zich belachelijk door tegen een onbeduidend fenomeen als zwarte piet te ageren,daarbij veel ernstige vormen van racisme zoals die manifest zijn in de Nederlandse justitie/straftoemeting , de arbeidsmarkt etc. ongemerkt voorbij te galopperen, en in Suriname maakt men zich op wereldniveau belachelijk door een vonnis uit te spreken zonder het lef te hebben het ten uitvoer te leggen.Advertentie

Suriname

Vicepresident Adhin was aanwezig bij inauguratie Argentijnse president

Geplaatst

op

door

Vicepresident Ashwin Adhin heeft de beëdiging van Alberto Angel Fernández tot de nieuwe president in Buenos Aires, Argentinië, bijgewoond. De vicepresident heeft, op uitnodiging van Argentinië, president Desi Bouterse vertegenwoordigd. De plechtigheid in het Zuid-Amerikaanse land heeft op dinsdag 10 december plaatsgevonden.

De vicepresident werd tijdens het bezoek vergezeld door de ambassadeur van Suriname te Caracas, Gillian Adjako. Bij deze gelegenheid is ook de voormalige president Cristina Fernández Kirchner ingezworen als vicepresident voor de periode van 2019 tot en met 2023.

Tijdens de inaugurele toespraak van het nieuwe Argentijnse staatshoofd, heeft hij geruime tijd stilgestaan bij de enorme achteruitgang die het land heeft meegemaakt in de vier jaar van de regering onder leiding van Mauricio Macri. Hij gaf aan, dat op dit moment één op de twee Argentijnse kinderen honger lijdt en dat de werkloosheid onder de jongeren enorm is. De nieuwe president heeft in duidelijke woorden de herinvoering van de sociale agenda benadrukt, met het doel om de sociale zekerheid van het volk te verhogen. Een concrete actie daarbij betreft het wederom instellen van de gezinslandbouw.

Ten aanzien van het buitenlandsbeleid heeft het Argentijnse staatshoofd benadrukt, dat zijn land op basis van gelijkwaardigheid met eenieder zal werken en dat Latijns-Amerika voor zijn regering van eminent belang is, er vanuit gaande dat geen enkel land zal moeten worden uitgesloten in deelname aan het proces van regionale integratie.

Lees verder

Suriname

NPS-topper Wayne Telgt opgesloten om zedendelict

Geplaatst

op

door

Hoofdbestuurslid van de Nationale Partij Suriname (NPS), Wayne Telgt, is door de politie in verzekering gesteld. Dit meldt Starnieuws op haar website. De aanhouding van Telgt, die ook presentator is van het televisieprogramma ‘To the Point’, is bevestigd door politiewoordvoerder hoofdinspecteur Humphrey Naarden.

Telgt is verhoord door de politie van afdeling Jeugdzaken. Volgens Naarden gaat het om een zedendelict, waarbij een minderjarige is betrokken. Echter kan de politiewoordvoerder geen informatie meer geven over deze zaak.

De hele dag door werd verteld, dat de politie op zoek was naar Telgt, omdat er tegen hem aangifte is gedaan. Telgt heeft intussen een advocaat in de arm genomen. Na overleg met het Openbaar Ministerie, is besloten om hem in verzekering te stellen. 

Lees verder

Meest gelezen