zaterdag 28 januari 2023
22.2 C
Paramaribo
4.4 C
Amsterdam
0
(0)

Raad van Vakcentrales in Suriname praat met regering

lees ook ...

KLM momentarily stops shipping freight, which worries busine...

Businesspeople are upset that KLM decided to temporarily stop transporting cargo from Paramaribo to the Netherlands on February 1. The explanation includes, among other things, a significant decrease ...

De woordvoerder van de Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur) Armand Zunder, zegt een openhartige meeting met de regering te hebben gehad welke op 15 december plaatsvond op het kabinet van de President. De voorzitter van de Progressieve Werknemers Organisatie zegt dat de zorgpunten van de arbeidende klasse onder de aandacht van de regering zijn gebracht. Het ligt in de bedoeling dat de regering elke maand van gedachten wisselt met Ravaksur.

Er is gesproken over de inflatie waaronder de samenleving gebukt gaat. “Het besteedbaar inkomen van de wrokoman blijft maar achteruitgaan. Het is duidelijk overgebracht dat de samenleving niet oneindig gebukt kan blijven gaan onder deze situatie. Het besteedbaar inkomen is in de afgelopen tijd met liefst 55% afgenomen.” Zunder geeft aan dat president Chandrikapersad Santokhi beloofd had maatregelen te treffen om de inflatie in toom te houden.

De Ravaksur voorman zegt dat er vanuit de regering gesproken is over de mogelijkheid voor een loonronde in het jaar 2020 waarover nog geen concrete afspraken zijn gemaakt. De regering wacht daarvoor het advies van de Sociaal Economische Raad af. Zunder zegt verder dat er ook gesproken is over het plaatsten van een vertegenwoordiger van de vakbeweging in de raden van commissarissen van overheidsbedrijven.

De problemen van het zorgpersoneel werd aangekaart bij de regering door Lloyd Pool, bondsvoorzitter van het personeel bij het Academisch Ziekenhuis. Hij zei dat er gezien de recente verscherping van de COVID-19 maatregelen er geen openbaar vervoer beschikbaar zal zijn voor zorgpersoneel dat in de avond moet werken of juist in de avond van het werk gaat.  Hierdoor zullen de kosten voor vervoer hoger komen te liggen of anderen zullen naar huis moeten lopen, met alle gevaren van dien.” Hij vroeg de regering om vervoer in zetten voor deze groep.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRaad van Vakcentrales in Suriname praat met regering