maandag 22 april 2024
30 C
Paramaribo
9.9 C
Amsterdam
0
(0)

Raad van Overleg voor Zeevisserij geïnstalleerd

lees ook ...

Bedrijven aangewezen op import arbeidskrachten

De belangstelling van Surinamers voor bepaalde beroepen is al geruime tijd afgenomen. Het bedrijfsleven is genoodzaakt om in die sectoren arbeidskrachten te importeren. Dit is nu ook bekend bij het mi...

De door minister Parmanand Sewdien van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) donderdag ingestelde Raad van Overleg voor Zeevisserij heeft als taak gevraagd en ongevraagd de bewindsman van advies te dienen. Het advies geldt voor zowel in de Zeevisserijwet geregelde gevallen als in het algemeen voor aangelegenheden betreffende de totale visserijsector, in het bijzonder de zeevisserij.

Deze Raad is er verder ter institutionalisering en vergemakkelijking van de contacten tussen de overheid en belanghebbenden. Daarnaast biedt het een forum voor onderwerpen in de visserijsector die een interdepartementale aanpak vereisen, en zal zich tevens buigen over de aanpak van de Illegale, Ongemelde en Ongereguleerde (IOO) visserij.

De nieuwe Raad staat onder voorzitterschap van Parveen Amritpersad, namens het ministerie van LVV. Minister Sewdien benadrukte het belang van de nieuwe raad en het beschikken over de juiste statistieken om een goed visserijbeleid te kunnen voeren. Hij verwacht van hen binnen een maand advies betreffende enkele dringende kwesties waaronder de vergunningskwestie met betrekking tot Guyana en de IOO.

Amritpersad verwacht een goede samenwerking met de leden die hun autoriteiten vertegenwoordigen en drukte hen op het hart gevolg te geven aan de verwachtingen vanuit de overheid. De voorzitter verzekerde de minister van LVV van de verlangde ondersteuning teneinde te komen tot een goed visserijbeleid.

De overige leden zijn Tania Rampersad (LVV), Regillio Landburg (Justitie en Politie), M. Amafo namens de Maritieme Autoriteit Suriname, Majoor Radjoe Bhola van Kustwacht van Suriname, Carla Bindadin- Randjitsing (Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking), Majoor J. Ebeciljodi (Defensie), Mark Lall van Sunfo/Visserscollectief, Frits Heymans van de Federatie van Surinaamse Agrariërs/Garnalentrawlvisserij, en Murk van der Veen namens de Federatie van Surinaamse Agrariërs/Vistrawlers en Visverwerkers.

De Raad is ingesteld voor twee jaar.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRaad van Overleg voor Zeevisserij geïnstalleerd