woensdag 4 augustus 2021
25 C
Paramaribo
12 C
Amsterdam
5
(1)

Raad van ministers vergadert virtueel vanwege mogelijke besmettingen

lees ook ...

UNDP en EU doneren aan Waterloopkundige Dienst

De Waterlooploopkundige Dienst (WLA) van het ministerie van Openbare werken (OW) heeft diverse apparatuur en logistieke middelen ontvangen van de Europese Unie (EU) en de United Nations Development Pr...

Vanmiddag kwam de Raad van Ministers via een virtueel platform bijeen. De Raad werd ervan op de hoogte gesteld dat  de President van de Republiek Suriname, Chandrikapersad Santokhi, positief is getest op het COVID-19 virus. De te nemen stappen kwamen daarbij aan de orde.

De gangbare protocollen van contacttracing zijn inmiddels ingezet. Ministers en anderen die persoonlijk in contact zijn geweest met President Santokhi gedurende de mogelijke momenten van besmetting worden zo spoedig mogelijk getest. De bedoeling is dat dat proces uiterlijk dinsdag moet  zijn afgerond.

Inmiddels zijn een viertal ministers te weten Ramdin, Achaibersing, Levens en Tjon Ahing, door artsen van het BOG getest. Het resultaat van Minister Ramdin is binnen. Hij is negatief getest. Het resultaat van de andere ministers wordt nog afgewacht. Ook het personeel van het Kabinet dat in contact is geweest met de President, zal getest worden. Terwijl de contacttracing gaande is, wordt er een aanvang gemaakt met het ontsmetten van het gebouw.

De ministers zullen de komende drie dagen van huis uit werken en mogen geen bezoek ontvangen. Zij moeten ook thuis de nodige voorzorgsmaatregelen treffen totdat zij getest zijn en negatief resultaat hebben verkregen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRaad van ministers vergadert virtueel vanwege mogelijke besmettingen