woensdag 6 december 2023
23.9 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
0
(0)

Raad van Coöperatiewezen voorlichting in Pierre kondre

lees ook ...

Suriname December 2023: Spannend en droevig

Terwijl we nog steeds aan het bekomen zijn van de schrik die de dood van 15 goudzoekers in een mijnramp ons aanjoeg, is het enige positieve dat hierover te melden valt dat de regering met name ministe...

De Raad van Coöperatiewezen (RACO), een werkarm van het ministerie van Arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ), heeft op zaterdag 14 oktober 2023 ter stimulering van werkgelegenheid en verbetering van het ondernemersklimaat  een voorlichtingssessie verzorgd voor 16 personen bestaande uit micro-ondernemers, startende ondernemers en individuen in het dorp Pierre Kondre, in het district Para.

De nodige kennis met betrekking tot coöperatiefondernemerschap is de dorpelingen bijgebracht door het afdelingshoofd tevens voorzitter van RACO, Claudette Etnel. De kapitein van Pierre Kondre, Lloyd Read en de Basja van dit dorp, Hariette Vreedzaam waren te gast bij deze training.

Etnel accentueerde voor aanvang van de training, het belang van coöperaties voor micro-ondernemers in het achterland. Zij gaf aan dat coöperaties bijdragen tot werkgelegenheid, het vergroten van het eigen inkomen en tegelijkertijd ook het nationaal inkomen vergroten. Etnel is verder ingegaan op zaken zoals de kenmerken van een coöperatie, vorming van het bestuur en een commissie van toezicht alsook de inhoud en vaststelling van de statuten voor een coöperatie alsook zaken die van belang zijn bij het opbouwen van een goed netwerk.

Etnel is van mening dat coöperaties één doel kunnen na streven waarbij de gemeenschap centraal moet staan. Zij heeft zoveel mogelijk de belangrijkste aspecten van coöperatieve onderneming belicht. Gedurende de voorlichtingssessie was er ruimte voor interactie en onderlinge kennisuitwisseling. De deelnemers zijn gestimuleerd om in coöperatief verband op te trekken om meer succes te bereiken. Etnel heeft benadrukt dat het ministerie zich zal blijven inzetten om micro-ondernemers te ondersteunen en begeleiden bij het opzetten van coöperaties, middels het aanbieden van trainingen en voorlichtingssessies.

De Raad van Coöperatiewezen is belast met het promoten en begeleiden van coöperaties en blijft streven naar het bevorderen van het coöperatiewezen in Suriname. Deze voorlichtingssessie is eerder dit jaar verzorgd in het district Sipaliwini te Nieuw-Aurora en Snesiekondre.

RACO heeft eerder ook startende vrouwelijke ondernemers getraind in samenwerking met de Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) en heeft eveneens een virtuele training over ‘coöperatief ondernemerschap’ verzorgd aan startende ondernemers.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRaad van Coöperatiewezen voorlichting in Pierre kondre