woensdag 24 juli 2024
26 C
Paramaribo
19.5 C
Amsterdam
5
(1)

Raad Internationale Sancties in het leven geroepen

lees ook ...

Volk betaald voor rommelende autoriteiten

Deze foto hierboven symboliseert de actuele en realistische situatie die de doorsnee Surinamer ervaart. We betalen voor de financiële rommel gemaakt door de autoriteiten. Onlangs, op 16 juli zat reger...

Suriname is een volwaardig lid van belangrijke multilaterale organisaties en heeft ter implementatie van de resoluties van de Veiligheidsraad en als onderdeel van het programma van de Caribbean Financial Action Task Force vandaag, 01 september 2023, de Raad Internationale Sancties (RIS) in het leven geroepen en geïnstalleerd.

Deze is voor een periode van een jaar ingesteld en is een samenstelling van diverse belangrijke instituten. Suriname is lid van de Verenigde Naties en alle lidlanden moeten de veiligheid opvoeren met name op het gebied van terrorisme en financiering. De raad heeft als algemene taak het houden van toezicht op alle dienstverleners zowel binnen de financiële als niet financiële sector en zich aan de implementatie van internationale sancties te houden.

Het is van belang dat middels richtlijnen van deze werkarm handhaving zal plaatsvinden van de VN-resoluties. Hiervoor zal de volledige ondersteuning gegeven worden aan de raad.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRaad Internationale Sancties in het leven geroepen