dinsdag 25 juni 2024
24.6 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
5
(1)

Quiz ivm Consumenten Bewustwordingsdag

lees ook ...

Oud-president Ronald Runaldo Venetiaan is vandaag 88 jaar

Oud-president Ronald Venetiaan is 88 jaar oud geworden vandaag. Hij werd in 1991 gekozen tot president van ons land. In 2000 en 2005 werd hij herkozen. Hiermee is hij de langst zittende president van ...

Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) organiseert in het kader van de Wereld Consumenten Rechten Dag (WCRD) die jaarlijks wordt herdacht, bewustwordingsactiviteiten. Het thema van het jaar 2023 is ‘Fair Digital Finance’ oftewel ‘Eerlijke digitale financiële diensten’.

Het onderdirectoraat Interne Markt van het ministerie van EZ organiseerde naar aanleiding van de WCRD op 15 maart een quiz. De prijsuitreiking hiervan vond op 23 maart plaats, op het ministerie van EZ, waarbij de winnaars bekend zijn gemaakt. Tijdens deze prijsuitreiking waren aanwezig de directeur Ondernemerschap Karishma Mathoera, de onderdirecteur Interne Markt, Sarita Vyent en de vertegenwoordiger van de Hakrinbank NV, Anwar Jap A Joe.

Iedereen woonachtig in Suriname en minimaal 16 jaar was, kon meedoen aan de wedstrijd, die bekend gemaakt was via onder andere de facebook page van het Ministerie. De winnaars van de prijsvraag zijn Karansing Dinesh, Cia Watson en Ramsamoedj Daniel. De eersteprijs is een Samsung A03. De tweede en de derde zijn digitale overmakingen. Karansingh Dinesh, de winnaar van de quiz heeft aangegeven dat hij samen met vrienden en collega’s heeft deelgenomen. Volgens Karansingh is het buiten zijn verwachting dat hij heeft gewonnen.

De vertegenwoordiger van de Hakrinbank N.V., Anwar Jap a Joe gaf aan dat de Hakrinbank streeft naar eerlijke financiële diensten. Volgens Jap a Joe past het thema ‘Fair Digital Finance’ bij de Hakrinbank past. Jap a Joe heeft ook aangegeven dat de Hakrinbank steeds meer digitale diensten biedt aan de samenleving zoals de digitale betalingsmogelijkheid, Mopé. Verder benadrukt Jap a Joe dat de Hakrinbank het ministerie van EZ zal blijven ondersteunen om de bewustwordingsactiviteiten rondom de WRCD te helpen promoten.

Directeur Ondernemerschap Karishma Mathoera, zei dat het ministerie van EZ in het jaar 2022 tal van consumentenactiviteiten heeft uitgevoerd. Het Ministerie hoopt hiermee een bijdrage te hebben geleverd aan de bewustwording van consumenten over het thema ‘Fair Digital Finance’ en dat de financiële instellingen en consumenten elkaar hebben gevonden in betere communicatie, dienstverlening en transparantie.

Verder benadrukt Mathoera dat ondernemerschap in Suriname veelal actief is op sociale media, waardoor er vanuit het Ministerie enkele activiteiten zijn uitgevoerd op basis hiervan en verder ook nog andere activiteiten in de planning zijn om online payments, online marketing en veel meer online business te stimuleren.

Directeur Mathoera zei dankbaar te zijn voor de participatie van de deelnemers en voor de ondersteuning van de Hakrinbank voor het beschikbaar stellen van de Mopé wallet prijzen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameQuiz ivm Consumenten Bewustwordingsdag