donderdag 6 oktober 2022
32.7 C
Paramaribo
15.7 C
Amsterdam
2
(6)

QR code(Jodenster) voor gevaccineerden in de maak

lees ook ...

Nieuwe directeur, is wedergeboorte volksmuziekschool

De Effendi Ketwaru Volksmuziekschool heeft een nieuwe directeur. Louise Eduard-Naarden is dinsdagmorgen op gepaste wijze binnengehaald door de studenten en het bestuur. Effendi Ketwaru junior was de l...

De implementatie van de digitale Covid-pas met een QR-code laat niet meer lang op zich wachten. De werkgroep die zich hiermee bezighoudt heeft volgende week een presentatie. De QR-code zou tegen eind oktober landelijk geïmplementeerd kunnen worden. Op donderdag 14 oktober 2021 gaf de minister van Volksgezondheid deze informatie aan het parlement.

De database van Covid en vaccinaties moet in stand gehouden worden en verder worden uitgebouwd. De grote uitdaging voor het implementeren van de QR-code is dat de database voor gevaccineerden compleet moet zijn en internationaal geaccepteerd, aldus minister Ramadhin.

Over de outreach naar het zuiden toe erkent de bewindsman dat er meer posten moeten komen. “Het open hebben van strategische locaties met langere openingstijden moet meer personen in de gelegenheid stellen om te vaccineren,” aldus minister Ramadhin. Hij onderstreept ook de outreach naar de andere districten via de mobiele unit en de Regionale Gezondheidsdienst (RGD).

Over de betrouwbaarheid van de antigeen-sneltesten die zijn ingezet in Suriname, informeerde minister Ramadhin het college dat deze van het merk Abbott zijn. Het is een internationaal erkende test met een hoge specificiteit en sensitiviteit, vergelijkbaar met een PCR. De antigeen-sneltesten zijn uit Nederland als onderdeel van een schenkingsovereenkomst.

De QR code doet heel erg denken aan een Jodenster die Joden in de 2de wereldoorlog moesten dragen om herkenbaar te zijn. In dit geval ben je ook nog getekend voor het leven met de mRNA prik. En de (snel)testen geven te denken. Onder het mom van testen die niet echt betrouwbaar zijn gebleken, worden je zeer gevoelige hersenen met een stokje bevoeld. Waar dat op den duur toe moet leiden mag Joost weten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

8 REACTIES

8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameQR code(Jodenster) voor gevaccineerden in de maak