Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

PVDA lid Ramsodit wil dat visumplicht voor Surinamers wordt afgeschaft

Geplaatst

op

door

Ramon Ramsodit voelde zich een tweederangsburger toen hij een bezoek aflegde aan de Nederlandse ambassade in Suriname en zag dat Surinamers in de rij stonden te wachten op een visum om Nederland in te mogen. Dit laat hij vandaag weten aan dnieuws.com.

Voor het aanvragen van een visum moet men eerst een persoonlijk gesprek voeren op de Nederlandse ambassade in Paramaribo. Omdat het verwerksysteem met regelmaat overbelast is ontstaan er ook vaak langer wachttijden. Pure bureaucratie vindt Ramsodit.

Er zijn veel één ouders die in Suriname zijn achtergebleven waarvan hun kinderen in Nederland wonen. Zij krijgen een visum voor maximaal 90 dagen. Daarna moeten zij verplicht terugkeren naar Suriname om vervolgens na 30 dagen weer een nieuw visum aan te mogen vragen. Het is voor deze groep ouders een marteling om op deze manier heen en weer te reizen om hun kinderen te mogen zien. Ramsodit hoopt dat Nederland inziet dat dit een ongelijke behandeling is gezien het hier gaat om voormalige rijksgenoten.

Volgens het PVDA lid voelen een aantal PVDA prominenten en de Tweede kamerleden er wel wat voor om het visum voor Surinamers af te schaffen. Het grootste probleem is dat het voorstel vanuit Suriname moet komen en gezien de huidige band met Nederland ligt dit momenteel gevoelig.

Ramsodit zou volgens zeggen samen met SP lid Harry van Bommel hebben afgesproken dat wanneer de PVDA en SP in de regering komen zij dit probleem gaan oplossen. Ramsodit vindt dat Surinamers visumvrij naar Nederland voor vakantie of familiebezoek mogen reizen en dat dit ook moet gelden voor studenten van de Open Universiteit in Nederland.

4 Reacties

4
Reageer op dit artikel

1000
kyoto

lekker makkelijk. laat de kinderen naar Suriname gaan dan kost het Su niks, en brengt het geld in het laatje.

Ruben

Dat klopt echt niet wat hij hier beweert. Mijn moeder woont in Suriname en krijg afgelopen jaar gewoon 5 jaar visum op mijn verzoek. Dus Ramsodit eerst controleren, het is echt geen probleem.

R.R.

Dat je moeder een visum heeft gehad dat 5 jaar geldig is, wil dat niet zeggen dat ze 5 jaar mag blijven in Nederland. Ze mag maximaal 90 dagen blijven en dan moet ze terug naar Suriname. in sommige gevallen mag ze haar verblijf verlengen met nog 3 maanden. Op het visum staat ook hoe vaak je op dat visum kunt reizen, 01 entry 02 entry etc of multiple entry (M). Heb je een visum dat 5 jaar geldig is maar, met 01 entry dan kun je met dat visum binnen de 5 jaar dat het visum geldig is, 1… Lees verder »

Bon

als men een visum nodig heeft, 1 lange wachtrij daar bij de Nederlandse Ambassade .
en dan is het niet zeker als je ook geholpen word want die rij is lang.
elke Surinamer heeft een famililid in Nederland.
mooi zou zijn als er een wet kwam,
wie voor 1975 geboren is zou gewoon naar Nederland moeten kunnen reizen zonder een visum zo ook visa versa een ieder die in Suriname geboren is zou gewoon zonder een toeristen kaart Suriname in moeten kunnen .
Is Nederland ons dat niet verplicht nadat die mensen jaren onder de Nederlandse vlag gewerkt hebben.Advertentie

Suriname

Regering zal niet opnieuw onderhandelen met Alcoa

Geplaatst

op

door

Minister Sergio Akiemboto van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) heeft in De Nationale Assemblée (DNA) verklaard, dat de regering niet opnieuw zal onderhandelen met Suralco/Alcoa. De regering heeft in het parlement opgeroepen om de debatten over het beëindigen van de 60-jarige Brokopondo Overeenkomst uit de controversiële sfeer te halen. Volgens Akiemboto en zijn collega André Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting moeten er geen schuldvragen worden gesteld, maar de discussies op basis van rationale argumenten worden gevoerd.

In de drie maanden van zijn ministerschap zegt Akiemboto vele documenten bestudeerd te hebben. Hij heeft bovendien ook gesprekken gevoerd met de presidentiële onderhandelingscommissie, de commissie van rapporteurs en deskundigen van DNA. De onderhandelingsresultaten bieden volgens de minister een goede basis om de Brokopondo Overeenkomst op basis van wederzijds goedvinden te beëindigen. Volgens Akiemboto heeft de onderhandelingscommissie wel een goede job gedaan.

De regering zal de gemaakte opmerkingen meenemen en enkele zaken scherper formuleren, zegt de NH-topman. Hij benadrukt dat aan het milieuvraagstuk veel aandacht is besteed. Als de overeenkomst alleen als basis was gebruikt bij de onderhandelingen met de multinational, zouden er geen afspraken gemaakt kunnen worden over milieuaangelegenheden. Op basis van de huidige omstandigheden zijn er afspraken gemaakt over het energie- en milieuvraagstuk. 

De vergadering wordt maandag voortgezet in DNA. Dan zijn volksvertegenwoordigers weer in de gelegenheid om vragen te stellen aan de regering.

Lees verder

Suriname

Monteur opgesloten voor verduistering

Geplaatst

op

door

De politie van Santo Dorp heeft de 31-jarige Gregory G. aangehouden en na afstemming met het Openbaar Ministerie opgesloten voor verduistering. Een benadeelde heeft aangifte gedaan tegen de man aan wie hij zijn voertuig voor reparatie had afgestaan. Hij heeft daarbij een geldbedrag gegeven voor de aanschaf van onderdelen. Daarna is de benadeelde voor enige tijd in het buitenland geweest. Gregory heeft de auto toen verkocht en het geld voor zichzelf gehouden. De benadeelde heeft bij terugkeer aangifte gedaan tegen Gregory van verduistering van zijn voertuig. De politie werkt nu hard aan het opsporen van de koper en het terugvinden van de auto.

Lees verder

Meest gelezen

X