Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

PVDA lid Ramsodit wil dat visumplicht voor Surinamers wordt afgeschaft

Geplaatst

op

Ramon Ramsodit voelde zich een tweederangsburger toen hij een bezoek aflegde aan de Nederlandse ambassade in Suriname en zag dat Surinamers in de rij stonden te wachten op een visum om Nederland in te mogen. Dit laat hij vandaag weten aan dnieuws.com.

Voor het aanvragen van een visum moet men eerst een persoonlijk gesprek voeren op de Nederlandse ambassade in Paramaribo. Omdat het verwerksysteem met regelmaat overbelast is ontstaan er ook vaak langer wachttijden. Pure bureaucratie vindt Ramsodit.

Er zijn veel één ouders die in Suriname zijn achtergebleven waarvan hun kinderen in Nederland wonen. Zij krijgen een visum voor maximaal 90 dagen. Daarna moeten zij verplicht terugkeren naar Suriname om vervolgens na 30 dagen weer een nieuw visum aan te mogen vragen. Het is voor deze groep ouders een marteling om op deze manier heen en weer te reizen om hun kinderen te mogen zien. Ramsodit hoopt dat Nederland inziet dat dit een ongelijke behandeling is gezien het hier gaat om voormalige rijksgenoten.

Volgens het PVDA lid voelen een aantal PVDA prominenten en de Tweede kamerleden er wel wat voor om het visum voor Surinamers af te schaffen. Het grootste probleem is dat het voorstel vanuit Suriname moet komen en gezien de huidige band met Nederland ligt dit momenteel gevoelig.

Ramsodit zou volgens zeggen samen met SP lid Harry van Bommel hebben afgesproken dat wanneer de PVDA en SP in de regering komen zij dit probleem gaan oplossen. Ramsodit vindt dat Surinamers visumvrij naar Nederland voor vakantie of familiebezoek mogen reizen en dat dit ook moet gelden voor studenten van de Open Universiteit in Nederland.

4 Reacties

4
Reageer op dit artikel

1000
kyoto

lekker makkelijk. laat de kinderen naar Suriname gaan dan kost het Su niks, en brengt het geld in het laatje.

Ruben

Dat klopt echt niet wat hij hier beweert. Mijn moeder woont in Suriname en krijg afgelopen jaar gewoon 5 jaar visum op mijn verzoek. Dus Ramsodit eerst controleren, het is echt geen probleem.

R.R.

Dat je moeder een visum heeft gehad dat 5 jaar geldig is, wil dat niet zeggen dat ze 5 jaar mag blijven in Nederland. Ze mag maximaal 90 dagen blijven en dan moet ze terug naar Suriname. in sommige gevallen mag ze haar verblijf verlengen met nog 3 maanden. Op het visum staat ook hoe vaak je op dat visum kunt reizen, 01 entry 02 entry etc of multiple entry (M). Heb je een visum dat 5 jaar geldig is maar, met 01 entry dan kun je met dat visum binnen de 5 jaar dat het visum geldig is, 1… Lees verder »

Bon

als men een visum nodig heeft, 1 lange wachtrij daar bij de Nederlandse Ambassade .
en dan is het niet zeker als je ook geholpen word want die rij is lang.
elke Surinamer heeft een famililid in Nederland.
mooi zou zijn als er een wet kwam,
wie voor 1975 geboren is zou gewoon naar Nederland moeten kunnen reizen zonder een visum zo ook visa versa een ieder die in Suriname geboren is zou gewoon zonder een toeristen kaart Suriname in moeten kunnen .
Is Nederland ons dat niet verplicht nadat die mensen jaren onder de Nederlandse vlag gewerkt hebben.Advertentie

Suriname

Politie pakt 27 sexwerkers op

Geplaatst

op

By

De politie van regio Paramaribo heeft in de nacht van zaterdag 20- op zondag 21 april opgetreden tegen commerciele sekswerkers die de openbare orde en rust verstoorden in de Eugene Gessel- (Hoogestraat)en de Waaldijkstraat. Deze vrouwen, 19 in totaal, zijn aangehouden en ter voorgeleiding en overgebracht het politie bureau Geyersvlijt.

Zondagmorgen zijn de vrouwen door de politie heen gezonden. Dat gebeurde na afstemming met het Openbaar Ministerie. Het betreft vrouwen met de Surinaamse-en andere nationaliteiten. Het onderzoek met betrekking tot de status van de vreemdelingen hier te lande wordt voortgezet.

Een week eerder had de politie van het politie ressort Centrum ook opgetreden tegen travestieten in de omgeving van de Rooseveldkade. Ook zij zorgden voor verstoring van de openbare orde en rust. Daarbij waren 8 aangehouden die na afstemming met het Openbaar Ministerie ook zijn heen gezonden door de politie Deze travestieten zijn allemaal Surinamers en oefenen ook het oudste beroep ter wereld uit.

Lees verder

Suriname

Video report: Oogstfeest Curacao

Geplaatst

op

By

In deze periode wordt er een wandelloop in de vorm van wandelmars gehouden in Curacao. Het gaat bij deze om een loop met verschillende groepen die de oogstfeest vieren. Volgens Deborah Lantveld uit Suriname die reeds 2 jaar in Curacao woont is deze loop al seen dank voor de kostbare gronden daar men flink heeft kunnen oogsten. Deborah die deel uitmaakt van de groep genaamd  Sembrado Di Speranza met als leidster Chisje de Wind geeft aan dat men in de maand januari gepland had. Het gaat onder andere om mais,  batata dushi( zoete ardapel), bonchi kunuku.

Lees verder

Meest gelezen