donderdag 30 november 2023
27.6 C
Paramaribo
3 C
Amsterdam
4.5
(2)

Pupillen in detentie volgen theorie rijlessen

lees ook ...

Nieuw toeristisch perspectief: China schrapt visumplicht voo...

China heeft aangekondigd dat mensen met een Nederlands paspoort tijdelijk vrijgesteld worden van de visumplicht. Volgens het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken kunnen Nederlanders gedurende een...

Pupillen in detentie volgen theorie rijlessen. Dit is een samenwerking tussen het Jeugd Correctie Centrum (JCC) met de stichting Sabi Yu Kondre (SYK). Partijen hebben een bijeenkomst gehad bij het JCC om het verdere verloop van het project te bespreken. Er is gesproken over de aanpak van de theorie lessen, de ervaringen van de pupillen en de diensten die benaderd moeten worden om over te gaan naar het praktisch gedeelte van de rijles.

De stichting SYK heeft bij eerdere projecten die dienden ter versterking van de jeugd in detentie ondersteund bij Opa Doelie. Nu hebben zij hun vleugels ook uitgeslagen naar het JCC. Het JCC heeft als missie een bijdrage leveren aan de veiligheid en het veiligheidsgevoel van de samenleving. Dit probeert het centrum te bereiken door het gedrag van de jeugdigen die met criminele activiteiten in aanraking zijn gekomen te corrigeren.

Door middel van begeleiding en het aanbieden van scholings- en vormingsactiviteiten krijgen deze jongeren de kans om een maatschappelijk aanvaardbaar bestaan te leiden. De directeur van JCC, Danielle Beeldsnijder, ziet dit project als een hulp voor het helpen verzekeren van een eigen inkomen als taxichauffeur, ondernemer of bij een bedrijf nadat de jeugdigen uit detentie komen.

Tot nu toe heeft een groep van 11 jeugdigen in detentie de theorie rijlessen gevolgd. Deze groep bestaat uit de jeugdigen die de modulen metselen en schilderen bij het JCC hebben afgerond, vertelt Shantie Tedjoe die zelf leerkracht is bij het JCC.

De voorzitter van SYK, Elsyra Sedoc die tevens de initiatiefnemer van dit project is gaf aan dat het hebben van een rijbewijs heel veel positieve dingen met zich kan meebrengen voor de pupillen zodra zij uit detentie zijn. Ze hebben dan iets waarop zij terug kunnen vallen, waardoor zij geen deel hoeven te nemen aan criminele activiteiten. Voor het project is de oud rijinstructeur Lesley Berghout aangetrokken om de lessen te verzorgen.

JCC-directeur Danielle Beeldsnijder geeft aan dat het streven is om ook te werken aan een natraject voor de groep die reeds uit detentie zijn.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePupillen in detentie volgen theorie rijlessen