zaterdag 25 mei 2024
24.2 C
Paramaribo
14.7 C
Amsterdam
3
(1)

Puntbroden in Suriname SRD 0,50 duurder; ook andere prijsaanpassingen doorgevoerd

lees ook ...

OGA plant 125.000 bomen in alle districten met uitzondering ...

Het directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA) van het ministerie van Openbare Werken heeft het ambitieuze project ‘Planting One Million Trees in 5 Years’ gelanceerd. President Chandrikapersad Sa...

De Chinese puntjes zijn afgelopen week met SRD 0,50 gestegen. Dit betekent dat burgers nu SRD 3 per stuk moeten betalen voor een puntbrood. De verhoging heeft te maken met de aanpassing van de prijzen van meel in augustus als gevolg van de gestegen wisselkoers. De girale wisselkoers van de US-dollar is boven de SRD 26 gestegen en een verdere aanpassing van de prijzen is niet uitgesloten.

Aanpassing stroomtarieven
Vanaf 1 september zijn de stroomtarieven aangepast. Door de regering was vastgesteld dat de tarieven met 10 tot 15 procent naar boven zouden worden bijgesteld. Verbruikers zullen pas na een maand merken welk bedrag zij moeten betalen. Huishoudens met een verbruik tot 400 Kwh komen in aanmerking voor een overbruggingstarief. Zij moeten zich daarvoor wel registreren.

De regering heeft eerder aangekondigd dat zij deze maand het oli-moni systeem zal introduceren. Dit systeem is bedoeld om automobilisten tegemoet te komen vanwege de verhoogde brandstofprijzen. De regering zou met de introductie van het oli-moni subsidiesysteem de brandstofprijzen marktconform maken. De bedoeling is ook dat per huishouden een persoon maandelijks in aanmerking komt voor een volle tank brandstof. Er zal vanuit de overheid nadere informatie over de werking van dit systeem worden gegeven.

Telecommunicatie
Vanaf 1 september zijn de tarieven van de verschillende diensten die Telesur aanbiedt ook omhooggegaan. Het telecommunicatiebedrijf hanteert nu een koers SRD 24 voor de Amerikaanse dollar. Een maand eerder was de koers al aangepast van SRD 21 naar SRD 22.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePuntbroden in Suriname SRD 0,50 duurder; ook andere prijsaanpassingen doorgevoerd