maandag 15 augustus 2022
26.1 C
Paramaribo
21.8 C
Amsterdam
0
(0)

Publicatie:’Arbeid in cijfers’ uitgegeven door het ministerie van AW&J

lees ook ...

Geen reden tot bezorgdheid: drinkwaterkwaliteit Suriname vei...

De leiding van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) wil de bezorgdheid bij de gemeenschap wegnemen en garandeert dat haar drinkwaterkwaliteit veilig is. Er is kennis genomen van de berichtg...

Het Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken is uitgekomen met de publicatie: ‘Arbeid in cijfers 2017 – 2019’, welke op maandag 14 december door fungerend Hoofd Arbeidsstatistieken van het ministerie, Tirlotma Marhe-Kewal, officieel werd gepresenteerd aan Minister Rishma Kudipsingh. Het doel van de publicatie is het verschaffen van betrouwbare statistieken voor de gemeenschap.

In de publicatie is data opgenomen over vacatures, geregistreerde en geplaatste werkzoekenden, vreemdelingen op de Surinaamse arbeidsmarkt, ontslagaanvragen en meldingen, bedrijfsongvallen, personen die ingeschreven zijn bij Stichting Scholings Instituut voor de Vakbeweging in Suriname (SIVIS), het aantal personen gecertificeerd door de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO) en het aantal werkonderbrekingen (stakingen). De data is daarnaast ook in grafieken weergegeven. Al deze data wordt regulier verwerkt door de Afdeling Arbeidsstatistieken van het Onder directoraat Arbeidsmarkt.

Minister Rishma Kuldipsingh gaf aan dat voor de volgende publicatie er ook statistieken aangaande de jeugd opgenomen zullen worden, daar dit beleidsgebied toegevoegd is aan het ministerie van Arbeid. Op basis van de cijfers zal er dan  waar nodig, aanscherping of wijziging van beleid plaatsvinden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePublicatie:'Arbeid in cijfers' uitgegeven door het ministerie van AW&J