zondag 29 januari 2023
27.2 C
Paramaribo
5.4 C
Amsterdam
0
(0)

Publicatie:’Arbeid in cijfers’ uitgegeven door het ministerie van AW&J

lees ook ...

Mini infobeurs kinderrechten districten

Minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ) is ervan overtuigd dat kinderen hun rechten moeten kennen. Men heeft daarom bewust gekozen voor zes mini-infobeurzen landelij...

Het Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken is uitgekomen met de publicatie: ‘Arbeid in cijfers 2017 – 2019’, welke op maandag 14 december door fungerend Hoofd Arbeidsstatistieken van het ministerie, Tirlotma Marhe-Kewal, officieel werd gepresenteerd aan Minister Rishma Kudipsingh. Het doel van de publicatie is het verschaffen van betrouwbare statistieken voor de gemeenschap.

In de publicatie is data opgenomen over vacatures, geregistreerde en geplaatste werkzoekenden, vreemdelingen op de Surinaamse arbeidsmarkt, ontslagaanvragen en meldingen, bedrijfsongvallen, personen die ingeschreven zijn bij Stichting Scholings Instituut voor de Vakbeweging in Suriname (SIVIS), het aantal personen gecertificeerd door de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO) en het aantal werkonderbrekingen (stakingen). De data is daarnaast ook in grafieken weergegeven. Al deze data wordt regulier verwerkt door de Afdeling Arbeidsstatistieken van het Onder directoraat Arbeidsmarkt.

Minister Rishma Kuldipsingh gaf aan dat voor de volgende publicatie er ook statistieken aangaande de jeugd opgenomen zullen worden, daar dit beleidsgebied toegevoegd is aan het ministerie van Arbeid. Op basis van de cijfers zal er dan  waar nodig, aanscherping of wijziging van beleid plaatsvinden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePublicatie:'Arbeid in cijfers' uitgegeven door het ministerie van AW&J