maandag 8 augustus 2022
26.6 C
Paramaribo
16.6 C
Amsterdam
0
(0)

Public Sector Reform Programma krijgt inhoud

lees ook ...

Politiebond pakt rancune tegen Hellings en Gentle juridisch ...

van Hellings en Gentle zodanig aanpakken, dat de samenleving “dyugu-dyugu” wordt bespaard. De zaak wordt juridisch aangevochten. Internationale organisaties zullen worden aangeschreven om hen te infor...

De Public Sector Reform (PSR) heeft op woensdag 15 december 2021 zijn beslag gekregen. De structuren werden op die dag geïnstalleerd. De PSR is verdeeld in een Beleidsmonitoringsgroep en een Interdepartementale Task Force. Van deze raad is president Chandrikapersad Santokhi de voorzitter en vicepresident Ronnie Brunswijk  de ondervoorzitter. Nog een zes tal ministers hebben verder zitting in dit uitvoeringsorgaan.

Het programma Public Sector Reform is om een effectieve en efficiënte publieke sector te verkrijgen die in het ontwikkelingsproces van ons land een richtinggevende, begeleidende en faciliterende rol vervult. Dit is van belang voor het bevorderen van een gunstig investeringsklimaat en voor duurzame economische ontwikkeling van ons land.

De Beleidsmonitoringsgroep en Interdepartementale Task Force zullen het overheidsapparaat helemaal bestuderen om te komen tot een gezondere organisatie. “Er zal integraal gekeken worden hoe wij met het ambtenarenapparaat te werk kunnen gaan, zodat de mensen bijgeschoold of omgeschoold kunnen worden. Het gaat erom kosten te besparen, zodat er minder druk komt op de staatsbegroting”, zegt Wendy Jap- A -Joe, lid van de Interdepartementale Task Force PSR.

Zij geeft aan dat er een hele strakke deadline is gegeven. De president heeft het team een maand de tijd gegeven om met een voorstel te komen. Volgens haar is er een goede basis gezien het feit dat het team uit alle delen van de overheid is samengesteld. De taak is om een goed plan te kunnen presenteren aan de president. “Wij gaan een plan opstellen en voorstellen doen. Het ligt aan de onderraad als deze voorstellen worden geïmplementeerd”, aldus Jap- A –Joe.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePublic Sector Reform Programma krijgt inhoud