dinsdag 27 februari 2024
26 C
Paramaribo
3.7 C
Amsterdam
0
(0)

Public private partnership zal SAO trainees verder helpen

lees ook ...

Surinaamse minister Sewdien: Melkboeren nodig met liefde voo...

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) benadrukte dat het beroep van melkboer een roeping is waarvoor liefde voor dieren en toewijding vereist is. Hij sprak met journalist...

Een mogelijke Public-Private Partnership (PPP) die moet komen tot de vervaardiging van kleding en uit hout vervaardigde producten producten voor de lokale- en exportmarkten. Hierover werd een presentatie gehouden voor minister Steven Mac Andrew door mevrouw Cornelly Oliviera die al jarenlang onderneemster is. De PPP moet ook resulteren in het realiseren van sustainable development goal-8, Decent Work. 

Mevrouw Olivieira benadrukte in haar presentatie vooral het belang van clusterbedrijven ter stimulering van de samenwerking om duurzame productie-activiteiten te ontplooien. Uit deze presentatie is gebleken dat er legio kansen zijn voor groei en ontwikkeling van jongeren, hetzij als entrepreneur, hetzij als arbeidskracht, maar ook om te exporteren naar de regio. De presentatie vond plaats op maandag 13 juni 2022.

De minister zegt mogelijkheden voor de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO) te zien om een PPP aan te gaan, maar benadrukte dat dit verder besproken moet worden met de directie van SAO en de Raad van Toezicht. De minister gaf eveneens aan dat een PPP, de SAO kan helpen om wat eigen inkomsten en extra middelen te genereren, die de stichting en haar trainees ten goede kunnen komen. De bewindsman ziet ook voordelen in het on the job leren en de promotie van ondernemerschap onder de trainees van de SAO. Er komt een vervolggesprek, nadat de Raad van Toezicht en directie van de SAO zich hebben gebogen over het voorgestelde PPP.

Onderneemster Olivieira staat open voor een samenwerking met de SAO en is bereid de trainees van deze stichting de mogelijkheid te bieden om een kijkje te nemen in haar bedrijven, met de bedoeling dat ze geïnspireerd en gedreven raken om te gaan produceren. Ze is enthousiast om iets te kunnen betekenen voor jongeren die kansen willen benutten en die willen groeien tot zelfstandigen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePublic private partnership zal SAO trainees verder helpen