donderdag 23 maart 2023
26 C
Paramaribo
11.5 C
Amsterdam
0
(0)

PTC-University of Applied Science organiseerde Hack-O-Topia

lees ook ...

Surinaamse diaspora en bursalen in China bezoeken ambassadeu...

De bursalen en Surinaamse diaspora gemeenschap in China hebben een kennismakingsbezoek gebracht aan ambassadeur Pick Fung Ho-Chong in Beijing. Dit bezoek is de eerste activiteit van de ambassadeur, di...

Op zondag 8 november hebben 18 teams meegedaan aan de Hack-O-Topia, dat is georganiseerd door het Polytechnic College (PTC-University of Applied Sciences). Participanten konden kiezen uit vier thema’s. Deze waren het bevorderen van effectieve en praktische oplossingen om achtergestelde bevolkingsgroepen te ondersteunen; de economie nieuw leven inblazen en tegelijkertijd de risico’s van verspreiding van het covid-19 virus verkleinen; de gezondheidszorg voor iedereen versterken en tegelijkertijd het leven van gezondheidswerkers verbeteren; en de verspreiding van desinformatie en fraude tegengaan en tegelijkertijd de dialoog uitbreiden om kritische informatie op tijd beschikbaar te stellen.

De teams moesten in vijf minuten hun ontwerp presenteren aan de jury van 8 man.  Het ontwerp met de naam Ven02 van de groep, bestaande uit Sherally Dompig, Haripersad Keshav, Doekhi Shanika en Brahmadin Varun, heeft de eerste plek behaald met een ademhalingstoestel/-app.  Het is een draagbaar ademhalingstoestel  geworden voor de behandeling van o.a. covid-19 patiënten met (ernstige) ademhalingsproblemen. Het apparaat kan via de bijbehorende app  thuis zelfs door de patient zelf worden bediend. De toenemende druk op de ICU-afdeling kan hierdoor omlaag en levens kunnen worden gered.

Op de tweede plaatst staan  Xaviera Ommel, Shreja Bansing, Dino Karijoredjo, Jair Riedewald en Renuka Khoenkhoen met  de app Med Delivery. Dit is een app, waarmee klanten recepten of bestelling bij een apotheek kunnen indienen. De medicijnen worden daarna geleverd voor de klant. Het rondrijden/lopen om te zoeken naar medicamenten kan dan tot het verleden gaan behoren.

De derde plaats  is gewonnen door de groep met de app JepiDeh! Personen met depressie en ‘anxiety’ kunnen online via deze app deskundige begeleiding krijgen om noodlottige gevolgen als suïcide te stoppen. De ontwikkelaars van JepiDeh zijn Rajiv Gunputsing, Daniel dos Ramos, Geryen dos Ramos en Kevin Gobin.

Careerhub en PCR Managementsystem, zijn dienstverlenende apps en hebben potentie om economische groei te bevorderen. Hiervoor zijn speciale prijzen uitgereikt. CareerHub komt van Girish Oemrawsingh, Xavier Kiba, Jimmy Kharpatoe en Keith Atmodimedjo, en is een app dat het zoeken van een geschikte vacature of stageplek vergemakkelijkt.

De PCR Managementsystem van Dean Pawiroredjo, Banwarie Ritesh, Mahadew Yogesh, Rasidin Denzel en Shivan Bhagwandin  is een systeem.  Personen die een PCR test hebben afgenomen kunnen via een app vlot aan hun resultaat komen.

De jury van PTC-University of Applied Sciences / IT-Core Hack-O-Topia bestond uit Julie Sundar (Codettes Foundation), Theo Boosma (IT-Core Suriname), Kamlesh Ganesh (de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven), Rafiq Ilahi (ministerie van Economische zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie), Prewien Ramadhin (deputy director eGovernment bij het kabinet van de president), Djina Bergraaf – Sanchit (Infotrans Caribbean Suriname), Stanley Tilak (PTC Dean College of Technology) en als erejury de first lady, Mellisa Santokhi-Seenacherry.

Dit was de eerste keer dat het Polytechnic College (PTC-University of Applied Sciences) de Hack-O-Topia organiseerde met medewerking  van IT-Core die ook de studenten heeft voorbereid op het heel proces. Het PTC heeft  de HACK-O-TOPIA georganiseerd in het kader van het ontwikkelen en introduceren van de 3 nieuwe ICT- specialisaties te weten, Data Science, Robotics en Artificial Intelligence. Dankzij de ICT sector en financiële ondersteuning van de Inter-American Development Bank (IDB LAB) is het PTC-University of Applied Sciences instaat deze specialisaties te ontwikkelen. In het komend collegejaar 2022 zullen studenten modulen volgen van de specialisatie Data Science.

In februari 2022 volgt de HACK-O-MATION, waar studenten nogmaals in de gelegenheid worden gesteld om hun creatieve ontwerpen te tonen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePTC-University of Applied Science organiseerde Hack-O-Topia