vrijdag 5 maart 2021
25.6C
Paramaribo
1.1C
Amsterdam
0
(0)

PTC ondergaat naamsverandering

lees ook ...

Bigi Boy incasseert nederlaag

Jairzinho 'Bigi Boy' Rozenstruik, heeft het gevecht tegen Ciryl Gane verloren. Na vijf ronden verloor hij tijdens het main event van #UFCVegas20 in Las Vegas. De Fransman Gane blijft ongeslagen, ter...

In het kader van het internationaliseren van het Polytechnic College(PTC) is de naam van het Instituut veranderd in PTC Institute University of Applied Science. De oude naam was PTC Institute for Higher Vocational Education. Directeur Robby Holband zegt dat dit gedaan is om te voldoen aan de lokale behoefte. Het is ook de bedoeling, dat studenten die verder in het buitenland willen studeren moeiteloos aansluiting vinden.

Roy Adema is oprichter en geestesvader van het Instituut. Hij is zeer tevreden met de gang van zaken.

Ashok Rambali voorzitter van het bestuur vond het heel enerverend om het besluit te realiseren. Bestuur, directie, staf en studenten hebben samengewerkt om te komen tot deze naam, die beantwoord aan de internationale trent. De onthulling van de naam vond plaats via Zoom.

Malty Dwarkasing, directeur van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven, heeft het initiatief geprezen en vind de voortdurende aanpassing binnen het PTC om zelfs internationaal verder te gaan bewonderenswaardig.

De opleiding kent twaalf bachelor opleidingen en twee masterstudies, die komend jaar uitgebreid worden met de bachelors: Veiligheid, Toerisme en Ondernemerschap. Verder hoopt men binnenkort drie specialisaties te presenteren met ondersteuning van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank namelijk ICT, Robotics en Data Science. Samenwerking met andere organisaties gaat men ook aan om doelen te realiseren. Zo is er een samenwerking met de ICT-Associatie en de Suriname Hospitality and Training Centre.

Volgend week begint men met het opzetten van een nieuw gebouw op eigen terrein. Dit doet men met een lening van de Hakrinbank.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePTC ondergaat naamsverandering