donderdag 13 mei 2021
26.1 C
Paramaribo
13.2 C
Amsterdam
0
(0)

PTC ondergaat naamsverandering

lees ook ...

Lijnbuschauffeurs tillen niet zwaar aan coronaregels

Passagiers klagen dat de bussen vaak te vol zijn. De chauffeurs letten nauwelijks op naleving en handhaving  van de covid-19 regels in de bussen. Het houden van deze regels in het openbaar vervoer bli...

In het kader van het internationaliseren van het Polytechnic College(PTC) is de naam van het Instituut veranderd in PTC Institute University of Applied Science. De oude naam  was PTC Institute for Higher Vocational Education. Directeur Robby Holband zegt dat dit gedaan is om te voldoen aan de lokale behoefte. Het is ook de bedoeling, dat studenten  die verder in het buitenland willen studeren moeiteloos aansluiting vinden.

Roy Adema is oprichter en geestesvader van het Instituut. Hij is zeer tevreden met de gang van zaken.

Ashok Rambali voorzitter van het bestuur vond het heel enerverend om het besluit te realiseren. Bestuur, directie, staf en studenten hebben  samengewerkt om te komen tot deze naam, die beantwoord aan de internationale trent. De onthulling van de naam vond plaats via Zoom.

Malty Dwarkasing, directeur van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven, heeft het initiatief geprezen en vind de voortdurende aanpassing binnen het PTC om zelfs internationaal verder te gaan bewonderenswaardig.

De opleiding kent twaalf bachelor opleidingen en twee masterstudies, die komend jaar uitgebreid worden met de bachelors: Veiligheid, Toerisme en Ondernemerschap.  Verder hoopt men binnenkort  drie specialisaties te presenteren met ondersteuning van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank namelijk ICT, Robotics en Data Science. Samenwerking met andere organisaties gaat men ook aan om doelen te realiseren. Zo is er een samenwerking met de ICT-Associatie en de Suriname Hospitality and Training Centre.

Volgend week begint men met het opzetten van een  nieuw gebouw op eigen terrein. Dit doet men met  een lening van de Hakrinbank.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePTC ondergaat naamsverandering