woensdag 17 april 2024
25 C
Paramaribo
4.9 C
Amsterdam
5
(1)

PTC-delegatie bespreekt samenwerking met Santokhi voor ontwikkeling Suriname

lees ook ...

Tieners beroofd door gewapende mannen

Gisteravond zijn J.A. (16) en A.P., die vandaag 15 jaar is geworden, beroofd in het inheemse dorp Powakka. Vier gewapende mannen hebben de tieners beroofd van onder andere een buiktasje met geld, een ...

Een delegatie van het Polytechnic College Suriname (PTC) heeft een ontmoeting gehad met president Chandrikapersad Santokhi om te praten over de rol van de onderwijsinstelling bij de ontwikkeling van het land en het sluiten van een convenant met het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). Het PTC heeft sinds vorig jaar gesprekken gevoerd over samenwerking met verschillende ministeries en bedrijven om de ontwikkeling van Suriname te bevorderen.

Margerie Telgt, waarnemend directeur van PTC, benadrukte het belang van beleid om de samenwerking effectief te laten verlopen. Op 23 februari 2024 zal het PTC namens het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur een convenant sluiten met LVV, de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) en de Associatie van Surinaamse Fabrikanten (ASFA). Telgt legt uit dat de samenwerking gericht is op het behalen van ontwikkelingsdoelen, met specifieke focus op het leveren van gekwalificeerd personeel voor de agrarische sector, vooral met het oog op export.

Het convenant zal worden ondertekend met een driepootbenadering waarbij de overheid, het bedrijfsleven en het onderwijs samenwerken. Het bedrijfsleven zal zorgen voor specifieke trainingen en opleidingen, wat bijdraagt aan het versterken van het gekwalificeerde kader in Suriname. President Santokhi verwelkomt deze samenwerking en benadrukt de noodzaak van aandacht voor verschillende beleidsgebieden, met specifieke vermelding van fiscaal beleid.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePTC-delegatie bespreekt samenwerking met Santokhi voor ontwikkeling Suriname