maandag 28 november 2022
24.4 C
Paramaribo
7.1 C
Amsterdam
0
(0)

PTC-congres geopend door president Santokhi

lees ook ...

VES wil economische vraagstukken helpen oplossen, maar vraag...

De regering en de Vereniging van Economisten in Suriname (VES) zijn voorstanders van een constructieve samenwerking en gaan als zodanig ook daarvoor. Beide partijen staan wel eens tegenover elkaar in ...

President Chandrikapersad Santokhi heeft donderdag het driedaagse congres met als thema: “Waarom is hoger beroepsonderwijs niet spannend?” van het Polytechnic College Suriname (PTC) geopend. Dit congres wordt gehouden in verband met het 25-jarig bestaan van het PTC.

Het is de bedoeling om binnen het congres na te gaan over de toekomst van het Hoger Beroeps Onderwijs gericht op zowel de Surinaamse als internationale arbeidsmarkt. Het staatshoofd kijkt uit naar de resultaten die hieruit zullen voortvloeien.

Er is voor dit thema gekozen verwijzend naar het laag percentage aan hoger kader van het technisch onderwijs. President Santokhi merkt op dat dit deels te maken heeft met de lage waarde die er gehecht wordt aan beroepsonderwijs.

Het staatshoofd heeft geprobeerd aandacht hieraan te schenken met het openen van extra LBO-scholen en de start van een opleiding op het Natuurtechnisch Instituut (Natin).

“Al deze initiatieven, de praktijkcentra, de opleiding bij Natin en de vernieuwingen in het basisonderwijs, zullen ervoor zorgen dat het imago van het beroepsonderwijs verandert”. Tijdens het congres delen gastprekers van Hbo-instellingen uit Guyana, Trinidad, USA en Nederland hun ervaringen.

“Het is de bedoeling dat het PTC marktgericht onderwijs biedt om de productiviteit te verhogen, slimmer te produceren en om makkelijker buitenlandse markten te betreden”, stelt Joyce Williams, voorzitter PTC-bestuur. “We moeten niet bang zijn om mee te gaan met nieuwe ontwikkelingen, innovaties te implementeren in bedrijven, en kwaliteit te leveren zowel van producten als diensten”, zei ze.

Williams is verder van mening dat er meer financiële middelen nodig zijn om duurzaam hieraan te werken, daar het voorkomt dat er personeel vertrekt omdat die niet kan worden uitbetaald. Zij hoopt dat vanuit zowel de overheid als verschillende stakeholders hieraan gehoor wordt gegeven.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePTC-congres geopend door president Santokhi