vrijdag 27 januari 2023
27.7 C
Paramaribo
4.6 C
Amsterdam
5
(1)

Psycho-sociale begeleiding voor militairen

lees ook ...

Chinese handelsvereniging schenkt goederen aan Sociale Zaken...

In het kader van de viering van het Chinees nieuwjaar heeft de Zhe Jiang handelsvereniging op dinsdag 17 januari jongstleden goederen aan het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting geschonke...

Het ministerie van Defensie gaat de  psychosociale begeleiding van militairen ter hand nemen. Dit waarschijnlijk in het licht van de moord en zelfmoord die laatsteljjk nog door een militair is begaan en de  gevallen waarbij leden van de gewapende macht het wapen trekken om huiselijke ruzies te beslechten.

Het ministerie heeft een afdeling G5 (personeelszorg) voor de geestelijke zorg van het personeel. Het afgelopen jaar heeft deze afdeling 87 meldingen gehad van huiselijk geweld die kamen van formele aangiftes via de militaire politie. Het is de bedoeling dat er nu beleid gemaakt gaat worden hoe mensen te begeleiden en hoe hen kennis en vaardigheden bijgebracht moet worden om met hun emoties om te gaan. Ook de perceptie  van geweld zal worden meegenomen in het curriculum van alle militaire opleidingen en trainingen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePsycho-sociale begeleiding voor militairen