Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Psychiatrisch Centrum Suriname biedt vrijheid aan ernstig gestoorde man

Geplaatst

op

Img E951c7d86ebd 1

De afgelopen week, deed er een filmpje over een geestes gestoorde man, via de sociale media de ronde. In dit filmpje is te zien hoe twee politieambtenaren tegen de man optreden.

Het filmpje werd opgenomen voor een fast food zaak in de omgeving van de kruising Kwattaweg en de Mariestraat. De man in kwestie, was gewapend met een houwer (kapmes).
Het spannend deel uit de film begon daar waar de politieambtenaren de man sommeerden, om de houwer los te laten. Daar de man geen gehoor gaf, loste de politie een waarschuwingsschot af, ook weer zonder het gewenste resultaat.
Enkele momenten daarna gelukte het de brave politieambtenaren, de man te overmeesteren en maakten zij hem de houwer afhandig. Hij werd door de politie overgebracht naar het Psychiatrisch Centrum Suriname( PCS).

De geestesgestoorde is een Haïtiaan die in de buurt van waar geval zich voordeed, woonachtig is.
Uit verklaringen van buurtbewoners is het een gewoonte van deze man, om zonder toestemming, erven te betreden. Ook stapt hij op onbewaakte momenten in voertuigen van mensen. Tijdens het plegen van zijn daden, is hij vaak gewapend.

De buurtbewoners waren blij met het optreden van de politie, omdat zij van deze man verlost waren en omdat hem proffesionele hulp geboden kan worden. De blijdschap was jammer genoeg van zeer korte duur, omdat de man na behandeling door PCS, is heen gezonden.
Vanuit de zijde van de politie van het bureau Munder, is vernomen dat er een rapport ter zake zal worden opgemaakt en worden gezonden naar de daartoe bevoegde instanties. Zodoende kan volgens de politie, aan de overlast en het gevaar waarvoor deze man zorgt, een structurele oplossing komen. Om welke bevoegde instanties het in deze gaat, is niet aangegeven.

Culturu.com

5 Reacties
5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ricky op : psychiatrisch Centrum Suriname b
donderdag 6 augustus 2020 14:46

Zet die Haïtiaan opde vliegtuig naar zijn land. Suriname in geen Nederland voor Psychiatrisch gestoorde mensen om ze op te vangen, hoe is hij in suriname belandt. Zet hem Linea recta opde eerst beste volgende vliegtuig naar zijn land terug. We hebben in SU al problemen genoeg met onze mensen om voor hun een goeie behandeling te krijgen en tezorgen. Laat Haïti voor hun eigen mensen zorgen en daar houden. Of Laat ze maar naar Afrika sturen want daar komen ze oorspronkelijk vandaan. Want Frankrijk bemoeit zich ook niet mee het is een ex kolonie van hun. SOSO LOBI gi… Lees verder »

Truus
donderdag 6 augustus 2020 16:26

Stuur hem toch terug naar zijn land. Hij en alle illegale die daar t land dieper brengen

Mildred
donderdag 6 augustus 2020 16:44

Terug naar Haïti. Suriname heeft zelf niet om surinamers te helpen. Haïti is nu zelf beter dan Suriname. Laat hem maar hulp in eigen land Zoeken, voordat hij surinamers echt begint te kappen.

Lunes Armand
donderdag 6 augustus 2020 18:40

Ik hoop niet dat dit het resultaat is van actie ondernemen om stemmen te vergaren bij verkiezingen of wanneer besluiten die genomen moeten worden met volks meerderheid (referendum). Inderdaad is deze man nu een last voor zijn omgeving. ik weiger te geloven dat hij in deze toestand naar Su gekomen is. Wie heeft eerder gretig gebruik gemaakt van de diensten van deze man? Wie heeft, in de goede dagen van deze man, er allemaal voordelen aan gehad? Hoe is hij in deze situatie belandt? Misschien overbodige vragen, but I think they count! het zal goed zijn te weten te komen… Lees verder »

Ricky op : psychiatrisch Centrum Suriname b
donderdag 6 augustus 2020 20:02

Nog even dit ,hoe weeten die mensen dat hij uit Haïti komt en niet uit Frans Guyana want daar praten ze toch ook Frans. Want hoe komt een totale gestoorde gek in mijn SU terecht kijk wat een afstand van Haïti naar SU. Want daar zijn heel wat gestoorde gekken ,kijk maar maar met hun Voodoo daar staat Haïti om bekend. Daarom wil Frankrijk ook geen fuck met Haïti témaken hebben. Ook in Frankrijk zijn ze liever kwijt dan rijk, daar zijn ze een grote last .alleen die muziek van de jaren 70 van shleu shleu ,LES AIGLONS. uit de… Lees verder »Advertentie

Suriname

Archieven professor Ooft nu bij Nationaal Archief Suriname

Geplaatst

op

Nas Directeur Rita Tjien Fooh Bekijkt De Docmenten Van Professor Coen Ooft.

Op de 100ste geboorte dag van prof. mr. Coen Ooft, werd aan het Nationaal Archief Suriname (NAS) enkele archiefstukken die hij na zijn overlijden heeft achtergelaten, overhandigd. Deze overhandiging vond op 21 oktober  plaats, door een van zijn 8 kinderen, Frank Ooft. De overhandiging werd ook in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid van Suriname gedaan. Professor Ooft is ook voorzitter en lid van de Staten van Suriname, thans De Nationale Assemblee, geweest.

Hij heeft volgens directeur NAS, Rita Tjien Fooh, een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de Surinaamse natie. Daarom wordt het gebaar van zoon Frank bijzonder op prijs gesteld. Verder gaf zij aan dat het een belangrijke nalatenschap is en daarom gedeeld moet worden met de totale Surinaamse bevolking. Zij roept hierbij het publiek, in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid, op om onderzoek te doen naar wat onze verworvenheden zijn vanaf de onafhankelijkheid. Het overdrachtsdocument wordt op een ander moment getekend.

In 1963 werd Ooft minister van Economische Zaken in het kabinet onder leiding van Johan Pengel. Tijdens het eerste kabinet- Arron, 1973-1977, werd hij wederom minister, maar toen van Binnenlandse Zaken. Hij heeft boekwerken geschreven, waaronder constitutioneel recht van Suriname en kort begrip van de Staatsinrichting van Suriname. Zijn afstudeerscriptie als drs. was ‘Contouren van het constitutioneel recht van Suriname’.

Ooft heeft gewerkt als hoogleraar staats- en administratief recht aan de Anton de Kom Universiteit en was medeopsteller van de Surinaamse grondwet van 1987, welke bij referendum werd aangenomen. Na de Tweede Wereldoorlog heeft Ooft voor het dagblad ‘Het nieuws’, beschouwingen geschreven. Professor Ooft is ook medeoprichter geweest van Progressieve Surinaamse Volkspartij (PSV).

Merkwaardig is dat Ooft zich ook bezighield met grensbepalingen. Een van de overhandigde documenten gaat ook over de grensgebieden. Zoon Frank hoopt dat deze documenten kunnen helpen bij het bouwen van de bruggen over de Corantijn- en Marowijne rivier. Er zijn ongeveer 15 boeken geschreven over Staatsinrichting door Professor Ooft. Ooft stierf op 85-jarige leeftijd.

Culturu.com

Lees verder

Misdaad

Verdachte van moord aangehouden

Geplaatst

op

20201023 182424

De Recherche van Regio Midden, het Regio Bijstand Team Midden(RBTM) en de Criminelen Inlichtingen Unit (CIU) van de politie hebben de handen in elkaar geslaagden en hebben op vrijdag 23 oktober de 58-jarige van moord verdachte Marius H. opgespoord en aangehouden.

Marius H. wordt ervan verdachte zijn 31-jarige levenspartner Sarina Uhlenbeek van het leven te hebben beroofd op vrijdag 14 augustus van dit jaar. Deze voortvluchtige verdachte is aangehouden in een bosschage achter zijn woonadres in de Santopolderweg . Marius H. heeft toegegeven dat hij Sarina Uhlenbeek om het leven heeft gebracht. Hij zal waarschijnlijk door de politie in verzekering worden gesteld na overleg met het Openbaar Ministerie. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen