woensdag 31 mei 2023
24.7 C
Paramaribo
11.5 C
Amsterdam
5
(1)

Psychiater schenkt boeken aan PCS

lees ook ...

26 boeren in Nickerie hebben grond van minimaal 15 hectaren ...

In februari dit jaar is door het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) een algemene bekendmaking via de mediahuizen geplaatst dat geïnteresseerde rijstboeren zich konden registreren voor...

Dr. Kamla Nannan Panday-Jhingoeri, psychiater werkzaam in het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS), heeft op maandag 15 november jongstleden officieel twee boeken van haar hand, die gaan over trauma’s en de belevingswereld van patienten, geschonken aan de directie van het PCS.

Dr. Nannan Panday-Jhingoeri hoopt met deze boeken meer inzicht te bieden in de rol van trauma’s en de belevingswereld van patiënten met psychische aandoeningen, ook van hen die hun lijden verklaren vanuit hun eigen cultuur welke kan verschillen van die van de behandelaar. Dr. Nannan Panday-Jhingoeri bedankte PCS voor de geboden ruimte om patiënten op haar manier te behandelen.

De boeken zijn getiteld: Pluralisme bij de behandeling van psychiatrische problematiek in Suriname (proefschrift); De rol van trauma en cultuur bij psychiatrische problematiek (publieksversie).

Waarnemend algemeen directeur, drs. Rudi Dwarkasing feliciteerde dr. Nannan Panday-Jhingoeri met deze behaalde mijlpaal en wenste haar veel succes toe in haar verdere carrière

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePsychiater schenkt boeken aan PCS