donderdag 6 oktober 2022
25.5 C
Paramaribo
12 C
Amsterdam
5
(1)

Psychiater schenkt boeken aan PCS

lees ook ...

Leerkrachten Granman Akontoe Velantischool kloppen bij vp aa...

De problemen van de Granman Akontoe Velantischool te Drietabbetje zullen worden aangepakt door de regering. Deze belofte deed vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk aan een groep leerkrachten die vóór ve...

Dr. Kamla Nannan Panday-Jhingoeri, psychiater werkzaam in het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS), heeft op maandag 15 november jongstleden officieel twee boeken van haar hand, die gaan over trauma’s en de belevingswereld van patienten, geschonken aan de directie van het PCS.

Dr. Nannan Panday-Jhingoeri hoopt met deze boeken meer inzicht te bieden in de rol van trauma’s en de belevingswereld van patiënten met psychische aandoeningen, ook van hen die hun lijden verklaren vanuit hun eigen cultuur welke kan verschillen van die van de behandelaar. Dr. Nannan Panday-Jhingoeri bedankte PCS voor de geboden ruimte om patiënten op haar manier te behandelen.

De boeken zijn getiteld: Pluralisme bij de behandeling van psychiatrische problematiek in Suriname (proefschrift); De rol van trauma en cultuur bij psychiatrische problematiek (publieksversie).

Waarnemend algemeen directeur, drs. Rudi Dwarkasing feliciteerde dr. Nannan Panday-Jhingoeri met deze behaalde mijlpaal en wenste haar veel succes toe in haar verdere carrière

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePsychiater schenkt boeken aan PCS